zrazik 2 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam Mam sobie pastę pędzelkową Revoltec thermal diamond (nakładanie jak STG1 a wydajność STG2) lecz niestety po roku wychodzi na to że się spsuła Po prostu jakby się osad wytrącił a na wierzchu wodnista masa. Rozmieszałem wszystko ale chyba nadal nie działa, bo nałożona na grafę działa duzo gorzej od firmowej (o jakieś 5-10st i 500obr wentyli w stresie - tragedia) Teraz już wiem czemu undervolting poprzez pinmod w leptopie nie przynosil takich wyników... Słyszałem że STG1 po roku od otwarcia szlag trafiał wychodzi że tyczy się to wszystkich pędzelkowych past, albo ta była na terminie ważności?!? Teraz pytanko co brać? Twardych past nie lubię.. pędzelkowe są milsze przy częstszym używaniu a parę razy w roku smaruję to i owo Myślałem o Liquid Ultra - niby starcza na 5-10 zastosowań? Ew PK1? No chyba że kolejnego revolteca... przez rok się nie zużyła... tylko zestarzała Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 (edytowane) Do wszystkiego wystarczająca jest STG-2 (łatwo się rozprowadza pomimo gęstej konsystencji) Edytowane 29 Maja 2011 przez matej Cytuj Link to post Share on other sites
zrazik 2 Napisano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 (edytowane) No ja tam żadnego "ale" nie miałem do tego Revolteca (wydajność jak STG) poza tym że się zestarzał... Choć myślę o czymś extra bo zmienilem ostatnio grafę z założonym S1 (pasywnie w idle) na 5770 z Twin Frozr i jak na fabryczne chlodzenie to rewelka - słyszę od 66% wiatraki (w dzień od 71 bo wtedy już hałasują nieco) a myślę że z lepszą pastą to pójdzie spokojnie poniżej 70% jak i 70 stopni z lekkim obniżeniem napięcia i małym OC zarazem No chyba że źle montuję śrubki przy montażu radiatora - jak montujecie? na krzyż 1-3-2-4 czy po kolei jak w instrukcji np Accelero S1 1-2-3-4? Edytowane 30 Maja 2011 przez kubbak Regulamin - punkt 2j Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 jak montujecie? na krzyż 1-3-2-4 czy po kolei To jest bez znaczenia. Co do pasty - jeśli chcesz konkret to bierz produkty od Coollabolatory ale licz się z ciężką aplikacją i usuwaniem Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Dlatego chyba jednak lepiej zainteresować się czymś typu Zalman STG2 Sam używam na co dzień od dość dawna. Łatwo się aplikuje, jest dość tania a pod względem wydajności jest w czołówce Cytuj Link to post Share on other sites
DomiHD2 503 Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 ja tez bym był za Zalman STG2 łatwo się ja rozsmarowuje mimo dość " sporej " gęstości, tak jak wyżej kolega zauważył jest Tania i wydajna Cytuj Link to post Share on other sites
Dragoslaw25 113 Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ja polecam AC MX-2 u mnie jest super. Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Jak nie STG-2, to http://www.cooling.pl/arctic-cooling-pasta-mx4-4-gr,produkt,552801.html Cytuj Link to post Share on other sites
zrazik 2 Napisano 30 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Chyba wezmę tego stg2 - pędzelek może nie działać dobrze jeszcze z 1 powodu - podstawie twin frozr-a przydałby się lapping... lecz będzie ciężko zrobić bo wystają z niego ponad podstawę gwinty na śrubki... Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 30 Maja 2011 Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Jak się ciężko rozprowadza to najlepiej do miseczki nalać gorącej wody i włożyć pastę i po 5 min lepiej będzie się rozsmarowywać- mój sprawdzony sposób . Cytuj Link to post Share on other sites
speed664 0 Napisano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 (edytowane) Zalman ZM-STG2 dostałem razem do zalmana 10x extream i powiem że pasta dobra. Zmieniłem jeszcze starą z mostka NB i nałozyłem stg2 i temp poleciały w dół o 5 stopni wcześniej SB i NB miały podobne temp a teraz NB ma mniejszą o 5 C niż SB Pasty jeszcze zostało tylko nie chce mi się demontować wszystkich bebechów, żeby ściągnąc radiator z maximusa 2 i zmienić jeszcze tą paste na SB...... Edytowane 5 Czerwca 2011 przez speed664 Cytuj Link to post Share on other sites
zrazik 2 Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 (edytowane) Zakupiłem w końcu na szybko (weekend) mx-3 w zasadzie nie najgorzej sie nakłada i po wygrzaniu nie najgorzej sobie radzi... teraz nieco cieplej i niestety pod wieśkiem 2 nadal nieco hałasuje, ale lepiej niż było to na pewno... chyba na lato S1 będę zakładał Jeszcze w lapku jakimś sprawdzę jak sobie radzi Edytowane 13 Czerwca 2011 przez zrazik Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts