kuba223 52 Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 WitamCzy po wymianie i5 4570 na ryzena 2600 bede musial na nowo kupowac win 10?obecny system to win10 Pro ,aktualizowany z win7 OEM.Mam juz konto Microsoft i powiazny z nim ten klucz obecnej win 10.Wiec jak bedzie to wygladalo juz na nowej plycie i procku kiedy odpale system? Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 System i tak będziesz stawiał na nowo, więc spróbuj od razu Win 10 z aktywacją obecnie posiadanym kluczem, jak nie da rady, to pozostaje instalacja Win 7 i późniejsza przesiadka na Win 10 (nie jestem pewien, ale wciąż powinna być możliwość bezpłatnego przejścia na dziesiątkę). Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej81 2 Napisano 14 Maja 2019 Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 99% aktywacji działa z kluczem 7 Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 15 Maja 2019 Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Z Microsoft https://support.microsoft.com/pl-pl/help/20530/windows-10-reactivating-after-hardware-change Cytuj Link to post Share on other sites
littleone 1 Napisano 15 Maja 2019 Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 Witam Czy po wymianie i5 4570 na ryzena 2600 bede musial na nowo kupowac win 10? obecny system to win10 Pro ,aktualizowany z win7 OEM. Mam juz konto Microsoft i powiazny z nim ten klucz obecnej win 10.Wiec jak bedzie to wygladalo juz na nowej plycie i procku kiedy odpale system? Kolego, instaluj świeżego Win 10 i podajesz posiadany klucz Win 7 OEM, działa bez problemu. Po instalacji, Winda sama się aktywuje. Sprawdzone, na bieżąco aktualizuję cały czas jednostki w pracy... Cytuj Link to post Share on other sites
kuba223 52 Napisano 15 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 (edytowane) System i tak będziesz stawiał na nowo, więc spróbuj od razu Win 10 z aktywacją obecnie posiadanym kluczem, jak nie da rady, to pozostaje instalacja Win 7 i późniejsza przesiadka na Win 10 (nie jestem pewien, ale wciąż powinna być możliwość bezpłatnego przejścia na dziesiątkę). Czyli instaluje i podaje ten klucz obecny tak to rozumiem z win 10 A jak z danymi na dysku,plikami,mam tez sporo gier ? jak podlacze stary dysk to wszytsko zostanie,?? niechce tego potracić... P.S Dziala darmowa mozliwosc przejscia z win 7 na win 10 caly czas Edytowane 15 Maja 2019 przez kuba223 Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 15 Maja 2019 Udostępnij Napisano 15 Maja 2019 A skąd mamy wiedzieć jak z danymi? Nie wiadomo czy wszystko trzymasz na "pulpicie" czy jakoś sensownie na dysku. Jak dane masz na dysku C i podczas instalacji sformatujesz dysk C, to wszystko stracisz. Jak masz 2 partycje, jedną powiedzmy 80-100 giga na system i reszta na dane i podczas instalacji sformatujesz tylko C, to danych nie stracisz. Jak nie chcesz niczego stracić, to zrób kopię albo odłącz fizycznie dysk z danymi aby podczas instalacji nic nie stracić. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 20 Maja 2019 Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Nie będziesz musiał. Po którejś tam zmianie będzie konieczne wprowadzenie klucza telefonicznie. Chyba że powiązałeś sobie nr.telefonu z kontem Microsoft, ja tak zrobiłem Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 24 Maja 2019 Udostępnij Napisano 24 Maja 2019 Kolego, instaluj świeżego Win 10 i podajesz posiadany klucz Win 7 OEM, działa bez problemu. Po instalacji, Winda sama się aktywuje. Sprawdzone, na bieżąco aktualizuję cały czas jednostki w pracy... W pracy pewnie robisz konta offline. A kolega mówi że używał konta online i tu może być problem, bo klucz jest zbindowany do innego hardware. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts