Melman1980 363 Napisano 2 Maja 2019 Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 (edytowane) Hej. Panowie mam pytanie. Mój egzemplarz Palit GTX 1070 Jetstream w momencie wzrostu temperatury do ~55 stopni włacza wentylatory z 0 obr/min do 1000obr/min trwa to około sekundy potem wyłącza na kilka sekund i tak w koło aż temperatura dojdzie do 60 stopni wtedy wentylatory kręca się ze stała prędkością. Moze ktoś potwierdzić czy w takim egzemplarzu wystepuje taka "anomalia"? Edytowane 2 Maja 2019 przez Melman1980 Cytuj Link to post Share on other sites
Oshu` 0 Napisano 2 Maja 2019 Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Tak to normalne, możesz ustawić w programie od palita czy też msi afterburnerze krzywą wentylatorów od jakiej temperatury mają się uruchamiać. Gdy karta nie jest obciążona wentylatory nie hałasują. Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 2 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Nie wiem czy sie zrozumielismy:) ja wiem co to jest zero fan ale pytam raczej o to dlaczego tak jest? Wentylatory uruchamiaja sie i wylaczaja i tak caly czas?asus gtx 1070 nie ma takiego trybu Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 2 Maja 2019 Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Nie wiem czy sie zrozumielismy:) ja wiem co to jest zero fan ale pytam raczej o to dlaczego tak jest? Wentylatory uruchamiaja sie i wylaczaja i tak caly czas?asus gtx 1070 nie ma takiego trybu Mam Asusa i tak właśnie jest. Potrafią się wyłączyć całkiem. To od obciążenia zależy. Jest taki programik Asusa do sterowania LED Wtedy idealnie obrazuje kiedy się załączają wentylatory. Mało tego raz chodzi jeden z przodu, innym razem ten z tyłu Akurat mam otwartą obudowę i wszystko widać. Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 2 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Wlaczaja sie i wylaczaja co kilka sekund? Cytuj Link to post Share on other sites
lucjanos 38 Napisano 2 Maja 2019 Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 W moim GTX 1080 od Zotac też tak się dzieje. W pobliżu temp 60 stopni wentylatory załączają się na kilka sekund (nie wiem czy wszystkie trzy, ale słychać), po czym stają na kilka chwil i tak cały czas do momentu, aż temperatura spadnie albo wzrośnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 2 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 No ok to w sumie wyczerpuje temat. Poruszylem ta kwestie bo przez chwile mialem asus gtx 1070 i tam dzialo sie wszystko plynnie Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 2 Maja 2019 Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Czytałem że te półpasywne tak właśnie mają Cytuj Link to post Share on other sites
Oshu` 0 Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Tak dokładnie półpasywki tak mają. Jeżeli ci to przeszkadza ustaw minimalną wartość na 0 stopni i będą cały czas działać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts