Skerx 0 Napisano 1 Maja 2019 Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Cześć, internet generalnie funkcjonuje bez zarzutu, natomiast komputer stacjonarny nie chce się połączyć z internetem (problem na linii komputer-router) bo połączenie w teorii jest, router go widzi, ale internetu brak. Z tego co widzę na liście urządzeń podłączonych do routera każde z urządzeń w zakładce IP ma dwa adresy, a komputer stacjonarny jako jedyny ma tylko jeden. Czy ktoś ma jakiś pomysł co mogę z tym zrobić? Bo mi już się wyczerpały. Cytuj Link to post Share on other sites
kamyk13 13 Napisano 1 Maja 2019 Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Jakie ustawienia są we właściwościach sieci jakie masz teraz IP po podłączeniu komputera ? Jaki kabel masz? - próbowałeś zmienić kabel łączący komputer z routerem ? Cytuj Link to post Share on other sites
Skerx 0 Napisano 1 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Jakie ustawienia są we właściwościach sieci jakie masz teraz IP po podłączeniu komputera ? Jaki kabel masz? - próbowałeś zmienić kabel łączący komputer z routerem ? Nie mam kabla, łączę się za pomocą karty sieciowej z wi-fi. Kabla już dzisiaj nie kupie, więc tego typu rzeczy muszę sobie zostawić na później. Co do pierwszego, to nie bardzo rozumiem - jak mam to sprawdzić? Cytuj Link to post Share on other sites
kamyk13 13 Napisano 1 Maja 2019 Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Podaj IP jakie teraz masz, powinno być 192.168.1. itd. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Skerx 0 Napisano 1 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Podaj IP jakie teraz masz, powinno być 192.168.1. itd. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Mam 192.168.0.178 Próbowałem już wiele różnych rzeczy, które znalazłem w internecie, ale brak jakiejkolwiek reakcji. Po wyłączeniu i włączeniu karty sieciowej internet działa kilka minut po czym znowu pada. Po wpisaniu ping w cmd pokazuje ze sie nie łączy. Cytuj Link to post Share on other sites
kamyk13 13 Napisano 1 Maja 2019 Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Zmień sterownik urządzenia do wi-fii. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Skerx 0 Napisano 1 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Zmień sterownik urządzenia do wi-fii. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Reinstalowałem. Mam najnowszy jaki jest. Cytuj Link to post Share on other sites
kamyk13 13 Napisano 1 Maja 2019 Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 w Centrum sieci i udostępniania ? sieś jest ustawiona jako : - domowa - w firmie - publiczna ? Cytuj Link to post Share on other sites
Skerx 0 Napisano 1 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 w Centrum sieci i udostępniania ? sieś jest ustawiona jako : - domowa - w firmie - publiczna ? Domowa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts