stev72 0 Napisano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Zaczynam myśleć nad smartem, który robi możliwie najlepsze zdjęcia i jednocześnie nie kosztuje więcej niż 2 tysiaki z małym ogonkiem. Nie wszędzie chce mi się targać lustrzankę a i tak fotograf ze mnie żaden. P30 Pro zdecydowanie za drogie, do P20 Pro wzdycham od miesięcy i teraz ma najbardziej przystępną cenę. Tylko, że sporo nowości teraz i czy coś w podobnej cenie go nie przebija? Ideałem byłoby też gdyby wielkość nie była większa niż 6" a najlepiej coś koło 5,5" Doradzicie coś? Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 S9+ masz teraz za 2299zł plus w MediaMarkt jeszcze bon 200zł do Carrefour więc teoretycznie wychodzi 2099zł, co jest ceną świetną. Chociaż w nocy będzie gorszy od P20 Pro. Cytuj Link to post Share on other sites
trojan116 5 Napisano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 O ile nie chodzi o zdjęcia nocne to chyba za huawei najbliżej sa flagowe samsungi Cytuj Link to post Share on other sites
stev72 0 Napisano 30 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 no właśnie, samsung S9+ ( bo stricte flagowce odpadają ze względu na cenę) będzie za P30 pro czy P20 pro ( jeszcze widzę jest od chinoli Mate ale już trochę drogawy). Co do zdjęć to najbardziej zależy mi na dobrej jakości na wycieczkach więc głównie plenery i jakieś wnętrza. Trochę mniej zdjęcia nocne i imprezowe. Cytuj Link to post Share on other sites
FixIT 2 Napisano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Masz jeszcze MI 9, niektórzy twierdza ze robi lepsze zdjecia od s10+ takze sam wybierz Cytuj Link to post Share on other sites
trojan116 5 Napisano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Polecam wejść na tabletowo było kilka porównań fotograficznych s9+ raczej porównałbym do p20pro p30pro nocnym aparatem odleciał już każdemu jeśli chodzi o dzień sytuacja sie bradziej wyrównuje i zależy od warunków czy upodobania osoby jeden powie że zdjęcie jest lepsze z tego inna z drugiego Teraz na xkom jest chyba jeszcze htc u12+ [2,2tys] który robi barddzo dobre zdjęcia i jest niedoceniany ale aktualizacje tego producenta to porażka a i sam telefon specyficzny [krawędzie z funkcjami] Nie wiem też ile ten ogonek przy 2 tys wynosi albo czy możesz poczekać i dozbierać bo jeśli tak to może warto sie nad mate20 [bez pro czy lite] zastanowić Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez trojan116 Cytuj Link to post Share on other sites
stev72 0 Napisano 4 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 Polecam wejść na tabletowo było kilka porównań fotograficznych s9+ raczej porównałbym do p20pro p30pro nocnym aparatem odleciał już każdemu jeśli chodzi o dzień sytuacja sie bradziej wyrównuje i zależy od warunków czy upodobania osoby jeden powie że zdjęcie jest lepsze z tego inna z drugiego Teraz na xkom jest chyba jeszcze htc u12+ [2,2tys] który robi barddzo dobre zdjęcia i jest niedoceniany ale aktualizacje tego producenta to porażka a i sam telefon specyficzny [krawędzie z funkcjami] Nie wiem też ile ten ogonek przy 2 tys wynosi albo czy możesz poczekać i dozbierać bo jeśli tak to może warto sie nad mate20 [bez pro czy lite] zastanowić no właśnie przejrzałem w wolnych chwilach na razie porównania z S9+ i jakością zdjęć P20 pro nieznacznie jest lepszy. Natomiast proponowany przez Ciebie mate20 jest dużo za duży jak dla mnie a w jakości zdjęć jednak też chyba gorszy. Oczywiście dalej szukam fona z lepszym aparatem niż P20pro w podobnych pieniądzach i poza tym, że sam googlam proszę o podpowiedzi na jakiego smartfona jeszcze jest sens zwrócić uwagę Cytuj Link to post Share on other sites
hanson 121 Napisano 5 Maja 2019 Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Realnie do 2000 PLN myślałbym nad Huawei P20 Pro lub Xiaomi Mi 9 / One Plus 6t. W każdym zestawieniu, wygra jednak Huawei P20 Pro. Nie szedłbym w kierunku Samsung S9, bo dopiero Samsung S9+ daje fajny aparat. Ten sam model aparatu masz też w Note 8, który do 2000 PLN dostaniesz. Jednak jest to model dwuletni, natomiast Note 9, który mógłby być wart uwagi, ale kosztuje ponad 2000 PLN. Jeżeli dołożyć do czegoś, co kosztuje ponad 2000 PLN:- czekać na premierę One Plus 7 i testy aparatu, ostateczną cenę - Mate 20 w jakiejś dobrej promocji - Huawei P30 na x-kom jest do kupienia za niecałe 2700 zł z ratami 0% - tutaj na Pepper masz to opisane Cytuj Link to post Share on other sites
patol1984 8 Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Jeśli chcesz bawić się w trybie pro na huawei, to bierz p20 pro, ale jeśli więcej robisz zdjęć w trybie auto to samsung s9 i s9+ przewyższa wszystkie huawei, oprócz P30Pro, bo tego modelu jeszcze nie miałem okazji przetestować. Dzięki temu, że samsungi mają chyba najszybszy autofocus ze wszystkich tel, które testowałem prawie zawsze wychodzi dobre zdjęcie za pierwszym razem żeby nie było, że jestem jakimś fanatykiem samsunga to posiadam mate 20 pro i mój huawei wysiada w trybie auto nawet z dużo starszym samsungiem galaxy s8 Cytuj Link to post Share on other sites
prentas1 5 Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Raczej szedłbym w kierunku S9+ Sam posiadam, zdjęcia robi ciekawe, niema do czego się przyczepić. Aczkolwiek żony Mate 20 Pro rozkłada mojego samsunga, szczególnie w zdjęciach nocnych. Dodatkowo ma szeroki kąt. Cytuj Link to post Share on other sites
ullortnaci 0 Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Dla mnie Mi9 to zdecydowany zwycięzca cena/jakość: link Cytuj Link to post Share on other sites
stev72 0 Napisano 8 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Jeśli chcesz bawić się w trybie pro na huawei, to bierz p20 pro, ale jeśli więcej robisz zdjęć w trybie auto to samsung s9 i s9+ przewyższa wszystkie huawei, oprócz P30Pro, bo tego modelu jeszcze nie miałem okazji przetestować. Dzięki temu, że samsungi mają chyba najszybszy autofocus ze wszystkich tel, które testowałem prawie zawsze wychodzi dobre zdjęcie za pierwszym razem żeby nie było, że jestem jakimś fanatykiem samsunga to posiadam mate 20 pro i mój huawei wysiada w trybie auto nawet z dużo starszym samsungiem galaxy s8 no właśnie, bo tego nigdzie w żadnym teście nie znalazłem, czy ustawiając parametry zdjęcia manualnie jest się w stanie zrobić zdjęcia lepsze niż auto w P20 Pro i jak to się ma do ustawień manualnych w Mi9 ? W zdjęciach na blind teście na tabletowo bezkonkurencyjny jest S10+ ale to nie ta cena. Mate20Pro walczy z Mi9 i jest trochę lepsze ale Mate jest lepsze też od P20Pro. Do tego po porównaniu P20Pro z P30 wiem, że lepszy jest P30 tyle tylko, czy różnica w cenie jest adekwatna? Na zakup mam mw miesiąc i P30 może spadnie z ceny ale P20pro może podrożeć bo wkońcu to starszy model i może schodzić z rynku. Oszaleć można, szczególnie jeśli jeszcze niedawno wydanie więcej niż 800 zł na telefon wydawało mi się przesadą. No ale chcę zapłacić więcej za dobre zdjęcia bo w innych zastosowaniach wystarcza mi moja J5 z pierwszej edycji Cytuj Link to post Share on other sites
stev72 0 Napisano 16 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 czekam jeszcze jak wypadną honory 20 bo zapowiadają się ciekawie i fotograficznie i cenowo Cytuj Link to post Share on other sites
stev72 0 Napisano 30 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 nie robiąc nowego tematu zapytam tu bo się trochę pozmieniało i z huaweiami i z kasą jaką chcę wydać. Pojawił się xiaomi Mi9se i wielkościowo mi bardzo odpowiada a parametry zdjęciowe ma chyba niewiele słabsze od podstawowego Mi9. Zależy mi na cenie poniżej 1500 zł. Czy jest coś lepszego teraz, wykluczając huaweie bo nie wiadomo co z nimi będzie w przyszłości? Cytuj Link to post Share on other sites
Above 2 Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 nie robiąc nowego tematu zapytam tu bo się trochę pozmieniało i z huaweiami i z kasą jaką chcę wydać. Pojawił się xiaomi Mi9se i wielkościowo mi bardzo odpowiada a parametry zdjęciowe ma chyba niewiele słabsze od podstawowego Mi9. Zależy mi na cenie poniżej 1500 zł. Czy jest coś lepszego teraz, wykluczając huaweie bo nie wiadomo co z nimi będzie w przyszłości? Jeżeli chodzi o foto nie znajdziesz nic lepszego. Mi 9 Se ma ten sam aparat głowny co Mi 9 który rywalizuje z flagowcami . Szeroki kąt ciut słabszy ale również bardzo fajny . Do praktycznie 2000zł ciężko znaleźc inny telefon z taką jakością zdjęc na aż 3 rożnych obiektywach. Cytuj Link to post Share on other sites
trojan116 5 Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Ja bym sie ewentualnie zastanowił nad poszukaniem jakiejś okazji np s8 lg g7 czy htc u12+ lg bardzo często pojawia sie na xkomie w promocjach s8 też. Według mnie nawet 2 letni flagowiec > obecny średniak Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts