Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Myślicie, że jest sens kupować gt 1030 do mojego "sprzętu"? Nie chce używek, bo znając życie trafie na jakiś syf..

Procesor: AMD Phenom II x4 965 3,4GHz
Płyta główna: ASRock 970DE3/U3S3
RAM: 2x 4 GB 1600 MHz
Zasilacz: Highlander 400W
SSD SanDisk 240 GB

https://www.x-kom.pl/p/372376-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-gt-1030-oc-2gb-gddr5.html

Kosztuje 365zł, potrzebuje tylko do fortnite na jakiś czas, ustawienia najniższe i rozdzielczość 1360x768. Nie chciałbym wydawać ponad 800zł na rxa 570 i zasilacz, bo i tak kiedyś zmienie cały komputer.

Teraz pytanie, czy warto tego gt 1030? I czy przede wszystkim wystarczy mi zasilacz 400W do tego wtedy?

PS: Myślałem nad rx 570 4gb, ale nie ma sensu do tego słabego procesora

Teraz pytanie, czy warto tego gt 1030? I czy przede wszystkim wystarczy mi zasilacz 400W do tego wtedy?

Ad.1 - nie warto

Ad.2 - wystarczy, ale musisz mieć świadomość że to to szrot, chociażby dlatego nie warto tam wkładać nowej karty.

Na twoim miejscu jednak przeprosiłbym się z jakimś używanym GTX 1050/1050ti.

z 1050ti będzie bootleneck ze strony CPU, ale po zmianie platformy posiedzisz na nim jeszcze chwile.

Z nowych kart w tej chwili nie ma nic sensownego do twojej konfiguracji i w takim budżecie.

• Popieram 1

Ja potrzebuje tylko na jakiś czas karte. Aktualnie posiadam nvidie 9600 gt 512mb vram, więc każda inna będzie lepsza. Nie wiem co teraz zrobić, czy czekać i sprawdzać na olx / allegro 1050 2gb, czy może kupić jakiegoś gt 1030 na jakiś czas. Reszty zmieniał nie będę, bo nie ma sensu, za jakiś czas mam zamiar zmienić cały komputer, a chciałbym teraz tylko pograć w fortnite na najniższych ustawieniach przy monitorze 1360x768.

Szukałem na olx i allegro, ale ceny 1050 2gb są tylko 100zł tańsze niż nowe na x-komie..

Edytowane przez skitty

Właśnie boje się, że te 1050 i 1050 ti z allegro czy olx będą zajechane przez koparki.

Znalazłem też to, ale 250zł za 1050ti to podejrzana sprawa.

https://www.olx.pl/oferta/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-1050ti-stormx-4gb-128bit-CID99-IDzE5qz.html#866b5dcb76

Szczególnie ten wpis: "Sprzedaję samą kartę bez pudełka ani paragonu ponieważ zagubiły się podczas przeprowadzki."

Edytowane przez skitty

Właśnie boje się, że te 1050 i 1050 ti z allegro czy olx będą zajechane przez koparki.

czytaj co się do Ciebie tutaj pisze,  ;)  nikt by złamanego centa nie zarobił na kopaniu tymi kartami.

Znalazłem też to, ale 250zł za 1050ti to podejrzana sprawa.

https://www.olx.pl/oferta/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-1050ti-stormx-4gb-128bit-CID99-IDzE5qz.html#866b5dcb76

Szczególnie ten wpis: "Sprzedaję samą kartę bez pudełka ani paragonu ponieważ zagubiły się podczas przeprowadzki."

Gość pisze również, "Nie targuję się , nie wymieniam, w przypadku odbioru osobistego jestem dostępny do późnych godzin nocnych,"

Jedz:)

U tego pana sprzedaż już zakończona na allegro z tego co widać.

Będę szukał 950 / 1050 używanych na allegro i już. Czy ten zasilacz Highlander 400W muszę wtedy wymienić przy 1050 albo 950?

Sprzedane a Sprzedaż zakończona to dwie różne rzeczy - napisz, co Ci szkodzi?

Psu to NoName - niby nie jest na Czarnej Liście® ale to o niczym nie świadczy.

Ten zasilacz chodzi mi już 10 lat i nic sie z nim nie dzieje jak mam być szczery, a nie chciałbym kupować dodatkowego zasilacza, no chyba, że będę musiał.

Czy ten zasilacz Highlander 400W muszę wtedy wymienić przy 1050 albo 950?

ehhh to zależy co chcesz usłyszeć, gorzką prawdę czy słodkie kłamstwo?

Teoretycznie nie musisz wymieniać z 1050ti które nie potrzebuje dodatkowego zasilania nie będzie problemów.

Ale tak jak Ci pisałem wcześniej to lichej jakości PSU, z tym że sprzęt też nie jest jakiś tam drogi - więc zdecyduj sam.