Mattyn 1 Napisano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 W moim laptopie HP 250 G5 dedykowana karta AMD się nie przełancza. Na stronie HP nie moge znaleść mojego produktu, gdy wpisuje numer seryjny albo numer produktu czy coś innego to wyskakuje komunikat o braku wiadomości więc nie mogępobrac sterowników od producenta. Pobrałem sterowniki do karty intela i AMD w menadżerze urządzeń i w ustawieniach karty ustawiłem wszystko na "Maksymalna wydajność" w dodatkowych opcjach tak samo i w ustawieniach windowsa. Sprawdzałem czy karta AMD jest używana ale jednak nie ponieważ AMD system monitor pokazywał mi 0 % użycia karty od czerownych podczas właczonego csgo który działał w tle i też jest ustawiony na najwyższej wydajności. Wersja sterowników AMD to 17.6 na nowszych sterach też AMD śpi szukałem już na całym forum i na YT i nadal nic. Czekam na odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 To jest ten laptop ? https://support.hp.com/pl-pl/drivers/selfservice/hp-250-g5-notebook-pc/10180321 Cytuj Link to post Share on other sites
Mattyn 1 Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 To jest ten laptop ? https://support.hp.com/pl-pl/drivers/selfservice/hp-250-g5-notebook-pc/10180321 Tak tyle że są tam różne sterowniki i nie wiem za bardzo które pobrać ogólnie na stronie HP nie ma mojego modelu i pobierałem stery też z tego ale nadal karta AMD śpi i nie wiem jak ją obudzić Pobrałem CPU-z i tam pod nazwą code name jest Broadwell-u czyli to znaczy że mam pobierac sterowniki z nazwa "broadwell" ? Cytuj Link to post Share on other sites
Nimrod-PW 1 Napisano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Tak tyle że są tam różne sterowniki i nie wiem za bardzo które pobrać ogólnie na stronie HP nie ma mojego modelu i pobierałem stery też z tego ale nadal karta AMD śpi i nie wiem jak ją obudzić Pobrałem CPU-z i tam pod nazwą code name jest Broadwell-u czyli to znaczy że mam pobierac sterowniki z nazwa "broadwell" ? Sprawdź czy masz możliwość wyboru przełączania karty w biosie laptopa. Swego czasu miałem laptopa HP i właśnie w biosie trzeba było zaznaczyć taką opcję (niestety nie pamiętam jej nazwy), inaczej laptop nie używał karty amd tylko tą z procesora. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts