Videodrome 1 Napisano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Witam, Szukam telefonu do 2100 zł. Najbardziej zależy mi na szerokokątnym obiektywie, dobrym aparacie i dobrej baterii. Póki co mam wybrane: Huawei P20 Pro LG G7 Thinq HTC U12+ Samsung Galaxy S8+ czy znajdzie się jakiś jeszcze telefon w tym budżecie z wymienionymi cechami a szczególnie z szerokim kątem? Jeśli nie, to który z tych telefonów najbardziej by odpowiadał? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Przecież jedynie z tych które podałeś G7 ma szeroki kąt Mate 20 zwykły, bez pro można dostać w tych pieniądzach i pod kątem aparat (w tym szerokokątny) + bateria nic lepszego raczej nie znajdziesz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Videodrome 1 Napisano 17 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Przecież jedynie z tych które podałeś G7 ma szeroki kąt Właśnie to go trzyma na tej liście, ale bateria i jakość zdjęć (w porównaniu do innych z tej listy) wnioskując z różnych recenzji skłania mnie właśnie do znalezienia innego rozwiązania. Jeśli nie ma żadnego telefonu w tym budżecie z szerokim kątem, to pozostaje jedynie jakość zdjęć + bateria jako kryterium wyboru Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Jak wyżej, ja bym wypatrywał mate 20. Jeśli mnie pamięć nie myli całkiem niedawno był w xkom za 2100-2200zl w promocji, więc pewnie kwestia czasu jak znowu się pojawi. Opcjonalnie widzę, że na bestcenie stoi za 2050zl. Z racji dużej różnicy cenowej względem innych sklepów można rozważyć nawet mimo tego, że to bestcena. Jak się nie spieszy to możesz ściągnąć aplikacje pepper i wybrać, żeby Cię informowało o wszelkich promocjach na mate 20. Z innych opcji jeszcze mi9 można rozważyć. Bateria na papierze szału nie robi, ale ekran AMOLED z czarnym motywem plus dobra optymalizacja przekłada się na sensowne wyniki na baterii. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Videodrome 1 Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Skoro jedynie ten Mate 20 by pasował, to w takim razie szeroki kąt odpada i najbardziej zależy mi na dobrym aparacie i długim czasie pracy. (Mate 20 jest dla mnie za duży). Jakieś propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
Konwencujsz 12 Napisano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 Wrzuciłem wszystkie modele w porównanie. Oceniając samą wydajność na przestrzeni najbliższego roku, dwóch lub nawet trzech: - LG G7 i S8+ posiadają tylko 4 GB RAM, ten drugi jes tteż modelem dwuletnim - dobrą wydajność dostaniesz w Huawei P20 Pro i U12+ - najlepszy wyświetlacz będzie mieć S8+ i P20 Pro - najlepsze zdjęcia zrobisz w P20 Pro lub U12+ - najlepsze zdjęcia w słabym świetle zrobisz w P20 Pro - aparat szerokokątny - LG G7 ThinQ - kamera przednia - tutaj nigdy się nie wgryzałem, bo selfie nie robię ze względu na brak atrakcyjności - bateria wygrywa w P20 Pro https://www.x-kom.pl/comparison/415104,431745,432068,356436 Osobiście wybrałbym właśnie pierwszą propozycję, czyli Huawei P20 Pro. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 P20 pro w takim wypadku Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts