LifesGood 2 Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Mam okazję kupić prawie nieużywane ps4 slim z kilkoma grami i dwoma padami od kumpla. Rok temu kupił i prawie nie używał (przeszedł może z jedną - dwie gry). Nie mam strasznego parcia na ps'a, ale w sumie chętnie bym ograł parę tytułów. Ogólnie mój dylemat polega na tym, że nie wiem czy się na tę konsolę skusić, czy może lepiej sobie poczekać na ps5. Aktualna generacja konsol ma już swoje lata, i pewnie w ciągu tego roku poznamy datę premiery ps5. Co wy o tym myślicie?Opłaca mi się kupować teraz ps4, czy lepiej poczekać sobie na kolejną generację. Jak mówię parcia na szkło nie mam , ot zdarzyła mi się okazja kupić ledwie używaną konsolę (pewnie w atrakcyjnej cenie XD).Ps.Zamiast wydawać na kompa gruby pitos, mój plan na gry jest taki aby wyposażyć się właśnie w konsole od Sony + komputer za max 3-3,5k. Głównie dla gier fps i multiplayerów. Granie w fpsy na konsoli moim zdaniem mija się z celem dlatego takie, a nie inne rozwiązanie. W sumie możecie napisać co o tym sądzicie. Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Warto, ps4 zobaczymy dopiero w 2020 roku. Do tego wyjdzie jeszcze dużo fajnych gier na ową konsolę. P.s oczywiście zależy o jakiej kwocie zakupu mówimy. Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 4 Maja 2019 Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 jest sporo exów na ps4, i to niektóre już w śmiesznych cenach na allegro, na xboxie masz praktycznie wszystko to samo co na PC (win10), więc imo tylko konsola Sony, sam też myślę o kupnie uzywki w celu ogrania tych exów a PS5? najwcześniej conajmniej za 12 m-cy, a realnie to jesień 2020r, w dodatku na początku jak zwykle będzie mało gier tylko na nią, większość będzie multiplatformowych, no i cena przy premierze pewnie jak zwykle kosmos Cytuj Link to post Share on other sites
oranger4 1 Napisano 1 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 Na ps4 będa wychodzic gry typu BF czy Cod 3 lata od premiery ps5 Cytuj Link to post Share on other sites
Guli28 0 Napisano 29 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 (edytowane) na ps4 jest tyle ciekawych gier, że jak kupisz je w dobrej cenie to na pewno nie pożałujesz, ja kupuję gry z olxa i często idzie wyrwać fajne gierki nawet za 50zł potem sprzedaje jak przejdę i kupuje nowe.Pamiętaj, że jest black friday ps4 slim potaniało, żeby nie było, że kupisz używkę od kumpla 100zł taniej niż jest w sklepie a jak kupisz nowgo kompa czy zapragniesz ps5 kupić w listopadzie w 2020 to sprzedasz z 200-300zł taniej tego slima i myślę, że za rok grania to będzie warto a może zostawisz sobie na dłużej? bo gier jest tyle, że naprawdę jest w czym wybierać.pswidzę kupujesz dobrego kompa, pamiętaj, że ps4 slim (to nie pro) czyli słabsza wersja konsoli i tam niektóre gry potrafią mieć ścinki do 20fps, brzmi to słabo, ale w rzeczywistości idzie to zdzierżyć jeśli są to gry na single-player.Najlepiej to pograj w coś u niego, takiego bardziej wymagająćego to zobaczysz o czym mówiękonto ps plus na rok kosztuje ~160-180zł Edytowane 29 Listopada 2019 przez Guli28 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts