SupCore 5 Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Witam, Thinkpad 440p z i5 4300m i 16 gb ram + 240 ssd czy huawei matebook d14 ryzen 2500U 8 gb 240 ssd? Dla studenta informatyki, visual studio, przeglądanie internetu nie do grania Thinkpada poleasingowego z 12 mc gw za około 1400zł huawei nowy ok 2600 zł Procesory w benchmarku róznica 15% na korzyść dla Ryzena czyli nie nie za wiele. thinkpad ma raz więcej ramu Natomiast zależy mi na dobrej baterii wiec w razie czego do lenovo będzie trzeba doinwestować 200-300 zł na nowe ogniwa Pytanie co jest bardziej opłacalne? Sprzęt chcę użytkować 2-3 lata nie więcej. W domu mam mocnego PC`ta więc laptop głownie na uczelnie dlatego musi trzymać minimum 4 godzinki na przyciemnionym ekranie i dawać radę w visual studio. Cytuj Link to post Share on other sites
rafaello991 20 Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Brałbym Huawei z racji , że jest to po prostu nowsze rozwiązanie. Plusem tego Ryzen'a jest zintegrowana Vega 8 , która odpali mniej wymagające gierki na nudnych wykładach Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts