steel116 169 Napisano 19 Marca 2019 Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Witam, jeśli chodzi o laptopy, to nie znam się totalnie. Poszukuję laptopa, max. do 2500zł który będzie dobry do zadań typowych dla studenta... czyli wiadomo nic specjalnego i żeby można było na nim pograć w jakieś podstawowe gry na steam, nic specjalnego. Co najlepszego możecie mi polecić do 2500 zł? Dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
steel116 169 Napisano 3 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 bump, pomoże ktoś? Cytuj Link to post Share on other sites
rafaello991 20 Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam, nikt nie odpowiada to ja Ci coś doradzę Z mojej strony mogę Ci polecić Huawei Matebook D , lekki i mobilny lapek , całkiem nieźle wykonany jak na ten przedział cenowy. Co w środku? Ano mamy tu Ryzen 2500u z zintegrowaną Vegą 8 na której idzie pograć w CS;GO , LoLa itp, oczywiście nie oczekuj ustawień ultra ale jak na zintegrowaną kartę w tym budżecie to nie ma tragedii Minusem AMD jest energożerność . Dodatkowo masz tu dysk ssd na złączu m.2 oraz 8gb ram - jak na lapka dla studenta całkiem spoko. https://www.x-kom.pl/p/457734-notebook-laptop-141-huawei-matebook-d-14-ryzen-5-8gb-256-win10-fhd.html Mógłbym Ci też polecić coś z Intelem i Nvidią ale w tym budżecie jest to Lenovo Ideapad 330 z MX150, który jest zdecydowanie gorzej wykonany niż Huawei . Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez rafaello991 Cytuj Link to post Share on other sites
steel116 169 Napisano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Witam, nikt nie odpowiada to ja Ci coś doradzę Z mojej strony mogę Ci polecić Huawei Matebook D , lekki i mobilny lapek , całkiem nieźle wykonany jak na ten przedział cenowy. Co w środku? Ano mamy tu Ryzen 2500u z zintegrowaną Vegą 8 na której idzie pograć w CS;GO , LoLa itp, oczywiście nie oczekuj ustawień ultra ale jak na zintegrowaną kartę w tym budżecie to nie ma tragedii Minusem AMD jest energożerność . Dodatkowo masz tu dysk ssd na złączu m.2 oraz 8gb ram - jak na lapka dla studenta całkiem spoko. https://www.x-kom.pl/p/457734-notebook-laptop-141-huawei-matebook-d-14-ryzen-5-8gb-256-win10-fhd.html Mógłbym Ci też polecić coś z Intelem i Nvidią ale w tym budżecie jest to Lenovo Ideapad 330 z MX150, który jest zdecydowanie gorzej wykonany niż Huawei . Właśnie coś takiego szukałem W podstawowe gry na nim da radę zagrać? Idzie pograć w CS:GO tzn +/- wiesz może jakie byłyby fpsy na low detalach? Cytuj Link to post Share on other sites
rafaello991 20 Napisano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Z tego co widziałem w benchmarkach to na medium powinno być ok 60 FPS w CS:GO Cytuj Link to post Share on other sites
steel116 169 Napisano 6 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Z tego co widziałem w benchmarkach to na medium powinno być ok 60 FPS w CS:GO Zastanawiam się też nad MSI GV62, jest tam i7 7700HQ, + 1050 GTX.... Wydaje się być mega dobrą propozycją, super podzespoły... czy duże jest ryzyko z taką wydajnością do spalenia takiego sprzętu / przegrzania? Cytuj Link to post Share on other sites
cleaninger 1 Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 ja bym ogolni celowal w tym budzecie w cos uzywanego z gwarancja producenta. tak jak wyzej napisales o msi to msi bedzie duzo mocniejszy od tego huawei co wstawil rafaello. jezeli chodzi o laptopy msi to nie wiem co bys musial zrobic aby go przegrzac lub spalic bo dosyc dobrze odprowadzaja one cieplo a nawet jak osiagnie wyzsze temeperaury to w nowszych modelach masz cooler boosta. jak miesci sie w twoich granicach finansowych ten msi i ma gwarancje to nie zastanawiaj sie bo watpie bys cos lepszego znalazl. Cytuj Link to post Share on other sites
rafaello991 20 Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) A jaka cena za to MSI? Generalnie ta i7-7700hq ma praktycznie takie same osiągi co i5-8300h więc z gtx1050 nie powinno być problemów z przegrzewaniem. Jeżeli możesz takiego kupić za 2,5 kafla z 8gb ram i najlepiej z dyskiem ssd to cena jest bardzo atrakcyjna Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez rafaello991 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts