mateo2020pl 0 Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Witam posiadam płytę główną Asus Prime H310M-k , pytanie czy w jej biosie da się ustawić tzw szybki start ? aby Windows ładował się szybciej ? jeśli tak to gdzie jest ta opcja w biosie Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
StaingBat4 5 Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Można. W zakładce Boot jest opcja fast boot ale chyba ta opcja jest domyślnie włączona... Jeżeli system za wolno się uruchamia to polecam zainwestować w ssd. Są teraz naprawdę tanie. Cytuj Link to post Share on other sites
mateo2020pl 0 Napisano 15 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 faktycznie mam na enabled , jednak u pewnej osoby widziałem jak miał włączoną tą funkcje system mu wchodził w kilka sekund ale pewnie miał SSD: ) Cytuj Link to post Share on other sites
StaingBat4 5 Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Spróbuj zdefragmentować dysk. To przynajmniej mi pomaga. Wejdź do menedżera zadań i powyłączaj w zakładce uruchamianie to co jest ci niepotrzebne przy starcie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts