mraczynski 0 Napisano 10 Marca 2019 Udostępnij Napisano 10 Marca 2019 Jaki smartphone wybrać? Mam zamiar wydać na telefon do 2300/2400zł. Zależy mi na mocnych podzespołach. W mi 9 jest indukcyjne ładowanie i nowszy procesor. W OP6t jest większa bateria. Oczywiście mam zamiar mieć wersje 8/128 w obu przypadkach. Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 13 Marca 2019 Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Podepnę się do tematu, ponieważ zaczynam również rozważać między tymi dwoma urządzeniami. W moim odczuciu, po dokonaniu reserchu: Oneplus:+ matowe szkło + generalnie lepszy ogólny wygląd + sporo większa bateria+ lekka nakładka systemowa - brak wodoszczelności (oficjalnie) - brak indukcyjnego ładowania - ponoć średni czytnik linii papilarnych (Face unlock podobno ratuje sytuację) - cena troszkę na niekorzyść w stosunku do xiaomi (zależnie od wersji) Mi 9: + nowszy model + nowszy procek + według testów trochę lepszy aparat (ponoć jest naprawdę fajny - szerokokątny, którego w OP brak) + indykcyjne ładowanie - ciapiące się plecki - cięższa nakładka na system (zależy co komu odpowiada) - gorsza bateria Pewnie o paru rzeczach jeszcze zapomniałem wspomnieć... I tym oto podsumowaniem sam siebie zbliżyłem do OP, który chyba jest dla mnie delikatnym faworytem...Planujesz dokonać zakupu ze sklepu typu x-kom, oficjalnej strony OP, czy może sprowadzić z Chin? Cytuj Link to post Share on other sites
mraczynski 0 Napisano 18 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 OP planuje dokonać na allegro albo z chin aby jak najtaniej. Mi 9 ma być bardzo tani w Polsce i chyba zdecyduję się na Mi 9 bo gwarancja i cena. Cytuj Link to post Share on other sites
Konwencujsz 12 Napisano 18 Marca 2019 Udostępnij Napisano 18 Marca 2019 OnePlus 6T ma zalety w aparacie: - zdjęcia RAW (przy tym formacie Mi 9 przegrywa jakością) - Oxygen wypada lepiej od MIUI Xiaomi Mi 9: - w x-kom widziałem, że można było zamawiać i najwyższa opcje kosztuje 1999 zł - lepsze wydajność - indukcyjne, szybkie ładowanie Osobiście wybrałbym Mi 9, bo raczej nikt nie robi zdjęć w RAW komórką + Xiaomi mocno inwestuje w Polskę Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts