Fiszek 70 Napisano 9 Marca 2019 Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 Witam Mam problem z sygnałem wifi. W mieszkaniu mam grube ściany i sygnał sięga mi max do lodówki a i tak idealnie nie jest.Dostępu do routera brak więc pomyślałem nad wzmacniaczem, przeszedłem po mm i trafiłem na fritz powerline 1220 E i fritz powerline 1220 E set Ktoś obeznany w temacie może powiedzieć czym się te urządzenia różnią od siebie bo różnica w cenie to 50e (z dopiskiem set jest droższy)Lub prosiłbym i inny sposób wzmocnienia sygnału/doprowadzenia go po całym mieszkaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
ANATHEMA 12 Napisano 9 Marca 2019 Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 1220E to jedna sztuka adaptera powerline a 1220E SET to komplet dwóch urządzeń. Oczywiście żeby zacząć przygodę z powerline trzeba zacząć od dwóch urządzeń i po to jest ten komplet z dopiskiem SET. Posiadam Fritza 1000 SET i mogę tylko polecić osobom którym Wifi sprawia problemy i nie mogą lub nie chcą ciągnąć przewodów po domu czy mieszkaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Fiszek 70 Napisano 9 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 A jakieś zrywanie wzrost pingu? Nie ma problemów podczas grania? Cytuj Link to post Share on other sites
ANATHEMA 12 Napisano 9 Marca 2019 Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 (edytowane) Gram. Nic nie zrywa. Ping w grach jak World Of Tanks to 30-40 ms. Zależy też oczywiście w jakim stanie masz instalacje elektryczną, jak stara i nie należy podłączać modułów powerline do przedłużaczy czy listew komputerowych. Edytowane 9 Marca 2019 przez ANATHEMA Cytuj Link to post Share on other sites
browarpll 109 Napisano 9 Marca 2019 Udostępnij Napisano 9 Marca 2019 (edytowane) Ja używam TP-LINK AV500 od razu z Wi-Fi na jednym końcu i jest rewelacja. https://www.tp-link.com/pl/products/details/cat-18_TL-WPA4220KIT.html Edytowane 9 Marca 2019 przez browarpll Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts