lukasz271zaq 0 Napisano 13 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 http://www.agito.pl/plyty-glowne/asrock ... |264:71459 Właśnie składam komputer i jestem ciekaw jak będzie się ta płyta sprawowała. Czytałem kilka recenzji na zagranicznych serwisach i opinie są obiecujące Na papierze wygląda to bardzo dobrze lecz nie mam dobrej opinii o tej marce wiec chce żeby ktoś kto miał z nią do czynienia odpowiedział czy jest problematyczna. Będzie pracowała z e5200(OC) + 2 kości Kingstona lub GeIl'a 800 CL4 (prawdopodobnie w Dual'u) Proszę o sensowne opinie i pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 13 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Płyta jest bardzo dobra, zbiera same dobre opinie. Na PClabie ktoś sie wypowiadał, że wytrzymuje bardzo duże FSB i jest najlepsza w tej cenie do OC. Możesz śmiało brać Cytuj Link to post Share on other sites
gormar 0 Napisano 13 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Sam posiadam AsRock P45XE i nie narzekam. No może tylko przeszkadzają mi przewody SATA biegnące do portów eSATA obok gniazda procesora. Jak dla mnie dwa mankamenty to brak chłodzenia na sekcji zasilania, ale przy budżetowych płytach to standard (poza moją P45XE ) oraz brak eSATA. Ale temu ostatniemu można bardzo łatwo zaradzić za pomocą dokupionego "śledzia" eSATA. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz271zaq 0 Napisano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Szczegolnie interesuje mnie to czy temperatury są znośne. Bo to chłodzenie na zabójce temperatur nie wygląda(gdyby było miedziane ....) Tak jak już pisałem na papierze wygląda to bardzo dobrze(specyfikacja) i cena tez jest super tylko czy nie zostanie to okupione słabym wykonaniem i wysokimi temperaturami. Cytuj Link to post Share on other sites
gormar 0 Napisano 13 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Jeżeli chodzi ci o takie szczegóły to ci ich nie podam. Sam u siebie mam miedziany radiator oraz nawiew z góry zapewniony przez Pentagram'a Freezone HP-120AlCu. Dodatkowo dobrze wentylowaną obudowę co daje mi temperaturę NB (P45) rzędu 45C przy "full load". Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz271zaq 0 Napisano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 No nic poczekam na opinie innych osób lecz jakoś mało kto ma coś do powiedzenia w tej sprawie. W grę wchodzi oczywiście dołożenie trochę żelastwa na tą nieszczęsna sekcje zasilania. W specyfikacji z Agito wynikało ze płyta posiada eSATA lecz go nie widziałem co skłoniło mnie do odwiedzenia strony producenta i tak moje wątpliwości zostały rozwiane. Szczerze powiedziawszy bylem dość zaskoczony ze tak dobra płyta jest oferowana w tak niskiej cenie co skłoniło mnie do napisania tego tematu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts