Spartan 0 Napisano 3 Marca 2019 Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 (edytowane) Cześć Od niedawna mam problem ze swoim laptopem w grach i na pulpicie. Fortnite działał mi na 80 fps a teraz co jakiś czas fps spadają na pare minut do 5-15 niewiem o co chodzi. Tak samo mam gdy nie gram Ustawienia w grze mam na Najniższych Proszę pomoc Edytowane 3 Marca 2019 przez Spartan Cytuj Link to post Share on other sites
daniel 12 33 Napisano 3 Marca 2019 Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Jaki sprzęt ?Jaki windows zainstalowany oraz sterowniki do karty graficznej ? Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 3 Marca 2019 Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Podstawowa kwestia - uruchom grę w okienku i pokaż na jakich zegarach działa sprzęt. GPU-Z karta oraz CPU-Z procesor. Możliwe że coś się poprzestawiało w opcjach zasilania i sprzęt działa na zegarach skręconych o na przykład 50% Cytuj Link to post Share on other sites
Spartan 0 Napisano 4 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Jaki sprzęt ?Jaki windows zainstalowany oraz sterowniki do karty graficznej ? Lenovo z5-70 Dwie Karty AMD Radeon R9 m375 , intel hd graphics 5500 Procesor Intel Core i5-5200U CPU 2.20GHz Pamięć 8 GB Windows 10 Pro sterownik taki pobierałem win10-64bit-radeon-software-adrenalin-2019-edition-19.2.3-feb25.exe a dzisiaj w nocy całkowity reset kompa robiłem i nic to nie dało Podstawowa kwestia - uruchom grę w okienku i pokaż na jakich zegarach działa sprzęt. GPU-Z karta oraz CPU-Z procesor. Możliwe że coś się poprzestawiało w opcjach zasilania i sprzęt działa na zegarach skręconych o na przykład 50% Powiedz mi jak to mam zrobić mam coś pobierać ? Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 5 Marca 2019 Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 Powiedz mi jak to mam zrobić mam coś pobierać ? Tak - CPU-Z oraz GPU-Z to programy diagnostyczne z internetu. Są tam informacje na temat taktowania rdzenia czy pamięci. Musisz porównać czy taktowanie rdzenia na przykład Twojej karty graficznej jest zgodne z tym ze specyfikacji Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts