Rufusowaty 0 Napisano 3 Marca 2019 Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Witam Potrzebuję pomocy w doborze karty graficznej do już leciwego komputera. Mianowicie: Płyta główna Gigabyte GA-MA69G-S3HProcesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5600+ 2 x 2,8 GHzZasilacz: Chieftec CFT-600-14CS 600W Karta która była tu zamontowana to Gigabyte Radeon HD 5670 i nie było z nią problemów. Jednak jej żywot się skończył. Mam możliwość kupna Radeona MSI R7 370 za bardzo dobre pieniądze i nie wiem czy ta specyfikacja w ogóle ją pociągnie. Niestety ale wbudowana grafika na płycie ma tragiczną rozdzielczość maksymalną więc potrzebuję kupić inną. nowego komputera niechce kupować bo stary jeszcze działa. Cytuj Link to post Share on other sites
__Szen__ 5 Napisano 3 Marca 2019 Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 jaki budżet? Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 3 Marca 2019 Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Zasilacz kartę pociągnie. Tylko teraz weź pod uwagę: - procesor ma wydajność smartfona, więc karta będzie się przy nim bardzo nudzić. Użycie procesora 100% a karty graficznej 20%. W grach typowo procesorowych będzie podobnie jak na 5670. Jednak tam gdzie więcej mocy wymaga się od GPU, to poczujesz przyrost mocy. Oczywiście w momencie kiedy CPU skoczy na 100% to spotkasz się z potwornym spadkiem animacji. Jak karta sprawna i po cenie niższej niż średnia rynkowa to warto. Zwłaszcza jeśli nie planujesz zmiany platformy. Wkładanie czegokolwiek "nowego" do tego zestawu jest nielogiczne i ekonomiczne nieuzasadnione. Korzyści dużo nie odczujesz ale chociaż na pulpicie będzie FHD. Cytuj Link to post Share on other sites
Rufusowaty 0 Napisano 3 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Dzięki za odpowiedź, grać na nim nie będę, komputer używam do obróbki zdjęć i internetu, wbudowana karta obsługuje tylko 1280 na 720, także myślę że za niecałe dwie stówki warto ją wziąć. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Funkie 1189 Napisano 3 Marca 2019 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Zastanów się czy nie lepiej dołożyć do tej płyty jakiegoś phenoma II. Będzie dużo szybszy przy obróbce zdjęć. Teraz można już je bardzo tanio dostać. Cytuj Link to post Share on other sites
Rufusowaty 0 Napisano 3 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 (edytowane) Ciekawa propozycja ale niechcę już w niego inwestować, teraz grafika potem procesor, następnie pamięć i pewnie dysk SSD, po zsumowaniu mogę mieć nowszy i lepszy komputer Jak narazie pozostanę przy samej grafice Dzięki za pomoc:) Edytowane 3 Marca 2019 przez Rufusowaty Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts