Satanemon 0 Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Witam, za kilka miesięcy będę składał pierwszy komputer i mam problem z doborem procesora. Upatrzyłem 2 dobre procesory (jak w tytule) i nie wiem który z nich będzie bardziej opłacalny. Jak oglądam porównania na YT to Intel wychodzi znacznie lepiej, ale jak pytam się co wybrać to każdy poleca AMD. Jestem w kropce, bo wiem że AMD da się podkręcić ale nie jestem co do tego przekonany i wolałbym zostać na bazowej mocy. Stąd prośba jeżeli ktoś by mógł w prosty sposób (dla dziecka) wytłumaczyć mi jak wybrać by później nie pluć sobie w brodę. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
czarusionek 9 Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 (edytowane) Najpierw wypisz dokładnie do czego ma sprzęt służyć. Gry, w jakiej rozdzielczości, z jaką karta i monitorem. Programy, jakie i co będziesz w nich miał zamiar robić. Dopiero potem będzie można Ci doradzić Edytowane 26 Lutego 2019 przez czarusionek Cytuj Link to post Share on other sites
Satanemon 0 Napisano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 (edytowane) Przeprasam, zapomniałem. Komputer będzie wykorzystywany do gier/przeglądania internetu. Gry to przeważnie nowsze produkcje bo z laptopem nie mogłem grać w nie. System to będzie Win 10, kartą graficzną będzie MSI GeForce GTX 1070 GAMING 8GB GDDR5, a monitor to Acer SA220QBID. Programy nie będą wymyślne, MS Office 2016, Opera (przeglądarka) i kilka pomniejszych. Co do płyty głównej to jeszcze nie jestem pewien, bo nie wiem jaki procesor w końcu będzie zamontowany i wole poczekać i dobrać odpowiedni potem. Edytowane 26 Lutego 2019 przez Satanemon Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie jakub1t 1683 Napisano 26 Lutego 2019 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 (edytowane) A ja proponuję zgłosić się za te kilka miesięcy, wtedy rynek będzie wyglądał zupełnie inaczej, nawet teraz i5 8400 już jest nie aktualny bo mamy i5 9400 /F Nie ma sensu tak wcześnie planować. Zgłosisz się, podasz budżet i dostaniesz tu na forum bardzo dobrze dobrany zestaw w ciągu kilku godzin pewnie. Edytowane 26 Lutego 2019 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts