kemot456 0 Napisano 25 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Witam, Pytanie do bardziej zorientowanych w temacie Przymierzam się do otwarcia małego home office, potrzebuję do tego drukarki do taniego drukowania myślę ok. 3000-4000 stron miesięcznie, 90% czarno białe pisma. Ogólnie myślę o atramentowych Epsonach, mimo wszystko chciałbym, aby drukarka była kolorowa (zawsze się to przyda) oraz mile widziane WiFi. Niezbędny jest dla mnie ADF do skanowania kopii dokumentów. Epson z ADF to już ponad 1000 zł, dlatego tutaj pytanie lepsza jedna a ze wszystkim, czy kupić taniego kolorowego Epsona na atrament i coś z ADF? Czy jest jakieś lepsze rozwiązanie z punktu widzenia ekonomii? Cytuj Link to post Share on other sites
PawelQ 107 Napisano 26 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 W firmie miałem kilka Epsonów z EcoTankiem (na buteleczki). Nie polecam, żaden roku nie wytrzymał. One nie mają automatycznego czyszczenia. Canony byłyby rewelacyjne gdyby nie chore ceny tuszy i padające głowice. Z tych prostych to raczej Brother jeśli chcesz w atrament iść (np DCP-T710W InkBenefit Plus lub MFC-T910DW InkBenefit Plus). Jeśli jednak kolor byś odpuścił to fajnym urządzeniem jest Kyocera M2040dn (w budżecie się zmieścisz jeśli złapiesz dystrybutora a nie zamawiał ze sklepu) Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 2 Marca 2019 Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Jeżeli atrament to spokojnie możesz iść w coś takiego jak model Brother DCPT710W. Jeżeli zależy Ci na duplexie automatycznym wtedy trzeba dopłacić np. do MFCT910DW. Oba modele są udane i podchodzą tam zamienniki np. activjety czy actisy i nie powinno być w spadku jakości druku. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts