vercarlo 0 Napisano 22 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Witam, mam dosyć nietypowy problem z moim komputerem. Mianowicie dzisiaj wymieniałem obudowę w moim komputerze. Wszystko podłączyłem jak należy lecz podczas włączenia komputera monitor nie reaguje, podłączyłem starą kartę graficzną i również nic się nie działo. Podłączyłem obecną kartę pod komputer kolegi i u niego też nic. Ani jedna ani druga nie zadziałała. Jakieś sugestie? Cytuj Link to post Share on other sites
FUITP 1 Napisano 23 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 (edytowane) To wymieniłeś obudowę czy kartę? Piszesz stara karta/obecna karta, więc jak to jest? Podłącz monitor pod płytę główną i sprawdź czy wtedy jest obraz. Jeśli tak to znaczy że proc w porządku i możliwe że PCI uszkodziłeś przy montowaniu karty, jeśli nie to znaczy że coś z płytą albo procesorem. Edytowane 23 Lutego 2019 przez FUITP Cytuj Link to post Share on other sites
vercarlo 0 Napisano 23 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2019 Wymieniałem obudowę. Już kombinowałem z tym i nic cały czas to samo, nawet jak podłącze monitor do płyty to i tak nic się nie dzieje. Cytuj Link to post Share on other sites
FUITP 1 Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 (edytowane) Wymieniałem obudowę. Już kombinowałem z tym i nic cały czas to samo, nawet jak podłącze monitor do płyty to i tak nic się nie dzieje. A monitor sprawny? Wygląda jakbyś uwalił płytę główną. Wyciągałeś procesor z socketu podczas przesiadki na nową budę? I jak komputer zachowuje się podczas uruchomienia, wiatraki się kręcą? Edytowane 24 Lutego 2019 przez FUITP 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vercarlo 0 Napisano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 A monitor sprawny? Wygląda jakbyś uwalił płytę główną. Wyciągałeś procesor z socketu podczas przesiadki na nową budę? I jak komputer zachowuje się podczas uruchomienia, wiatraki się kręcą? Tak monitor sprawny, dla potwierdzenia sprawdzałem na dwóch różnych monitorach i w obu przypadkach nie było żadnej reakcji. Kiedy wszystko wymontowałem ze starej obudowy to wyciągnąłem procesor aby zmienić pastę. Wszystkie wiatraki się kręcą. Cytuj Link to post Share on other sites
Caman 25 Napisano 24 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Na moje to do wyciągnięcia procesor i trzeba by było piny obejrzeć w sockecie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
TMStoke 153 Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Ja ostatnio musiałem wymienić kartę i poszedłem do galileo bo mam bilziutko do nich. Pokazałem lapka, powiedziałem parametry i mi doradzili, na prawdę spoko chłopaki Zgłaszajcie tego pajaca, zanim właduje kogoś na minę... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts