mst1622 33 Napisano 19 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Zastanawiam się nad tymi dwoma modelami - w zasadzie inne nie wchodzą w grę, bo przede wszystkim zależy mi na jakości odsłuchu na słuchawkach. Wiem już jak brzmi HTC U11 - i na domyślnych słuchawkach dołączanych do zestawu jest to prawdziwa kosa... Pytanie, czy LG V30 gra lepiej? I czy dołączone w zestawie do V30 słuchawki są tak dobre (lub lepsze) jak w U11? To co mnie przekonuje do V30 to obecność MiniJacka i nieco nowocześniejszy design - natomiast z drugiej strony odstrasza OLED i jego ewentualne wypalenia. Na minus HTC U11 dałbym brak miniJacka i fakt, że przez przejściówkę nie wszystkie słuchawki są obsługiwane - moje Audiotechnica ATH M50 przykładowo nie funkcjonowały wcale. Dzięki z góry za wypowiedzi! Cytuj Link to post Share on other sites
Blakeburn 31 Napisano 19 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Osobiście mnie przekonuje dedykowany DAC w LG V30 i fakt posiadania gniazda mini jack a to chyba wyczerpuje temat. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 20 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Odpowiedz jest prosta. Jeśli zamierzasz podłączać dobre słuchawki, niekoniecznie te dokanałowe ale i nauszne pełnowymiarowe i to za kilkaset złotych, to jak najbardziej V30, a jeśli nie, to zostań przy U11. Nie rozumiem tych ludzi którzy się jarają DACkiem V30 ,podłączając słuchawki za 100zł i to jeszcze doki. V30 generuje dużo lepszy dźwięk, aniżeli przejściówka z U11. Sytuacja się zmienia odwrotnie gdy porównujemy same słuchawki dołączane do zestawu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mst1622 33 Napisano 20 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Mam ATH-M50, więc nie są to zabawki za stówkę Czyli generalnie stockowe słuchawki HTC U11 -> V30. Ale to i tak odpada, bo na przejściówce U11 moje ATH-M50 w ogóle nie działają pomimo pełnej sprawności. Cytuj Link to post Share on other sites
kawin 0 Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Jeśli chodzi o dźwięk to nie ma nawet o czym rozmawiać bo V30 jest zdecydowanie ponad. Zakupiłem go przedpremierowo i do tej pory korzystam ze słuchawek nausznych B&O H4 które dostałem za zakup przedpremierowy i to jest właśnie to czego chciałem Co do OLED korzystam bardzo intensywnie z niego już 1.5 roku jak na razie nie mam żadnego problemu z wypaleniem ani innymi przebarwieniami bądź czymkolwiek innym. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts