empje 0 Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Witam, Specyfikacja : Karta graficzna - Asus strix Gtx 1050ti 4gb Procesor - i7 4770 chłodzenie boxowe Pamięć operacyjna - 1 x 8gb ddr3 Płyta główna - MSI H81M-P33 Zasilacz - take me 700 Silent 1 dysk: Dysk ssd - adata ssd ultimate su800 256gb 2 dysk: Dysk hdd od laptopa 1tb System operacyjny: Windows 10 64bit Zrzut CPUID HWMonitor: https://scr.hu/vJJllWX https://scr.hu/wDDll0N Problem: Grając sobie w grę np. w csgo po 10-15min scina się obraz, wyskakuje białe lub spotkalem sie tez z "różowym tłem" po czym nastepuje restart komputera.. Jakiś miesiąc temu było wszystko na swoim miejscu i śmigało jak należy, lecz teraz zaczęło się tak dziać i szukam u was pomocy bo sam juz nie mogę doszukać się gdzie problem Cytuj Link to post Share on other sites
tumulecpiter 17 Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Włącz program memtest 86 i sprawdz RAM najprawdopodobniej on lub zasilacz Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Były wprowadzane jakieś zmiany sprzętowe/programowe? Cytuj Link to post Share on other sites
empje 0 Napisano 5 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Nic poza zmianą dysku z jednego na drugi Z hdd na ssd I odwrotnie Później poinformuje was jak z memtestem Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Włącz unigine heaven na wysokich ustawieniach i obserwuj sytuację. Jeśli nie ram to GPU. Cytuj Link to post Share on other sites
empje 0 Napisano 6 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Może zaaktualizowac wszystkie sterowniki? Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Możesz, dlaczego nie. Cytuj Link to post Share on other sites
empje 0 Napisano 6 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 A co ten unigine heaven mi da Karta sie nie przegrzewa A do tego kupiłem ją I jest na gwarancji także chyba odpada Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 A co ten unigine heaven mi da Karta sie nie przegrzewa A do tego kupiłem ją I jest na gwarancji także chyba odpada To że jest nowa nie znaczy, że jest sprawna. Przetestuj sprzęt na oprogramowaniu typu unigine heaven tak jak radzi kolega albo furmarkiem. Mając taki zasilacz to zrobiłbym też pomiary napięcia pod obciążeniem. Ta jednostka to szrot możliwe że są jakieś spadki i dlatego resetuje Ci komputer Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 7 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Może być tak że wyszła jakaś wada produktu - np.: pamięci są źle przylutowane. Temperatury nic ci nie powiedzą w takiej sytuacji, a jedynym sposobem na sprawdzenie to inne gry/benchmarki/testy. Cytuj Link to post Share on other sites
empje 0 Napisano 9 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Okey już robię unigine heaven Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Wywal zasilacz i kup coś porządnego. Cytuj Link to post Share on other sites
empje 0 Napisano 9 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Myślicie ze to wina zasilacza? No wiem nie jest jakos najlepszy, kumpel ma na sprzedaż thermaltake hamburg 530w, co sądzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Pożycz od kolegi zasilacz i sprawdź czy to na 100% on jest przyczyną problemów. Jak się wyjaśni to odkupisz od kolegi ten zasilacz. Opis usterki, który podałeś może wskazywać na problemy z zasilaniem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts