rajt20 0 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Witam. Szukam telefonu który posiada dobrą baterie i w miarę dobry aparat. Miło by było mieć również NFC ale w tej kwocie to raczej nie możliwe. Też stylistyka notcha za mną nie przemawia ale wiem że często jest możliwość ukrycia go. Osobiście oglądałem się za Xiaomi mi a2 lite ponieważ ma 4000 Ah baterie oraz czystego androida, ale czy wersja z 3GB ramu będzie działać płynnie czy wersja z 4GB to minimum do przyjemnej pracy telefonu ? A może jakieś inne telefony w tej cenie warto obejrzeć ? mój budżet : 500-700 złgdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : prze internet ale zakup w polscenowy czy używany : nowy lub używanypreferowany rozmiar wyświetlacza : brak preferencji ale rozmiar telefonu musi być w okolicy 150 mm ( ponieważ wtedy potrafię obsługiwać telefon jedną ręka)preferowany system mobilny : Androiddo czego będę używać urządzenia : internet, nawigacja najważniejsze wymagania : dobra bateria i czas pracy, aparat Edytowane 31 Stycznia 2019 przez rajt20 Cytuj Link to post Share on other sites
sekus007 29 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Wydaje mi się, że dobrą dla Ciebie opcją będzie Mi A2 lite. Posiada dobrą baterię czyli 4000mAh, czysty android, dosyć dobry aparat jak na ten budżet i dobra cena ok 670 zł np w sferis. Cytuj Link to post Share on other sites
mortimer89 28 Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Do Twoich wymagań 3GB RAM w Mi A2 Lite będzie wystarczające tym bardziej, że smartfon nie jest obciążony nakładką, a do tego ma bardzo dobrego Snapdragona 625. Wg mnie, jest to chyba najlepsza dla Ciebie opcja w tym budżecie i słusznie, że ku niej się skłaniasz. Ew. alternatywą, jeżeli nie przekonuje Cię smartfon z notchem, może być Redmi Note 5 (w wersji 3/32) - troszkę lepszy procek, ale za to słabsze foto. Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Note 5 ma zdecydowanie lepszy aparat od A2 Lite, skąd takie bzdury... Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Tylko,że rozmiar Note 5 to okolice 160 mm,a autor chce telefon w rozmiarze około 150 mm. Cytuj Link to post Share on other sites
Des223 1 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Moto G6 lub Huawei P Smart(Honor 9 Lite). Oba mają NFC. Cytuj Link to post Share on other sites
Rust Cohle 71 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 zy wersja z 3GB ramu będzie działać płynnie czy wersja z 4GB to minimum do przyjemnej pracy telefonu ? 3 GB spokojnie starcza, dodatkowy GB w tej sytuacji nie wpływa znacząco na wydajność. Przeskok z 2 na 3 GB jest duży, ale z 3 na 4 znacznie mniejszy. I tutaj uważam że dobrym wyborem będzie Honor 9 Lite z ekranem FullView (5,65"), a mimo to rozsądnymi wymiarami - 151.00 x 71.90 x 7.60 mm. Bardzo udany średniopółkowiec, który ładnie wygląda (Aurora Blue <3) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts