Deimeikos 0 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Cześć, przymierzam się do zakupu konsoli ps4, zastanawiam się nad slim lub pro. Czy jest sens kupować pro, gdy nie ma się w posiadaniu tv 4k? Czytałem, że bez telewizora z 4k nie wykorzysta się w pełni możliwości konsoli. Używam monitora AOC i2369Vm. Jak to wygląda ze spadkami fps? ponoć jest widoczna różnica miedzy pro, a slim. Cytuj Link to post Share on other sites
MariuszB35PL 617 Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Bierz Pro nawet na TV Fhd lepiej działa od zwykłej. Uzyskasz lepsza grafikę i płynniejszą. Cytuj Link to post Share on other sites
Vemorion 293 Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) Czytałem, że bez telewizora z 4k nie wykorzysta się w pełni możliwości konsoli. nawet z telewizorem 4K nie zobaczysz pełnego 4K na PS4 Pro w grach, hehe PS4 Pro to po prostu PS4 na sterydach, tutaj nie ma żadnej przepaści, jedynie podbita rozdzielczość i czasem więcej klatek lub lepsze detale ( ale to zależy od konkretnej gry ) jeśli jesteś graczem który nie stawia grafiki na pierwszym miejscu to właściwie nie ma powodów by dopłacić do Pro granie na slimce jest komfortowe, wrażenia z gier również dobre, nie można powiedzieć że na zwykłej PS4 gra się źle Jak to wygląda ze spadkami fps? ogrywając Horizon Zero Dawn na slimie uświadczyłem na kilka sekund spadki płynności animacji, zdarzyło się to może z dwa razy na całe przejście gry, więc raczej tragedii nie ma ? na Pro też zdarzają się spadki FPS oddaje swój głos na slima bo ma lepszą kulturę pracy mam porównanie bo grałem na tym i na tym właściwie to trzeba porównywać dwa statyczne obrazy by zauważyć różnice w grafice nie ważne czy przechodzisz np Uncharted 4 na Slimie czy Pro - wspomnienia i wrażenia z gry właściwie pozostają takie same Edytowane 5 Lutego 2019 przez Vemorion Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Kultura pracy zdecydowanie lepsza na slimie. To tyle z zalet. Dopłacając ~20% zyskujesz nieco stabilniejszą rozgrywkę... przy znacznie bardziej szczegółowym obrazie (choćby przytoczony Horizon, który na Pro w trybie preferowania jakości utrzymuje lepszą stabilność i oferuje wyższą rozdzielczość). Jeżeli nie zależy Ci na jakości teraz i nie sądzisz, by miało się to zmienić, to slim wygrywa dzięki cenie i kulturze pracy. W innym wypadku bierz Pro. Już w dniu premiery konsole obecnej generacji były zbyt słabe. Nic na plus się w tej kwestii nie zmieniło. Dopiero Pro i X zapewniają rozsądne minimum jeżeli mówimy o next genie (oczywiście, w kontekście obecnej generacji i przejścia z PS3/X360). Cytuj Link to post Share on other sites
Deimeikos 0 Napisano 6 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Do grania mam PC, konsolę w sumie chce kupić dla gier, które wychodzą wyłącznie na ps4 (Spiderman czy RDR II), oglądając jakieś porównania, nie zauważyłem zbytniej różnicy miedzy pro, a slim XD ale zastanawiam się czy pro nie bd jakąś "inwestycja" na przyszłość, stąd moje niezdecydowanie. Mam jeszcze pytanie odnośnie dysku, czy lepszy 1TB czy da się wytrzymać z 500? Cytuj Link to post Share on other sites
oranger4 1 Napisano 24 Marca 2019 Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 (edytowane) Przy takim calaczu to wogóle jest sens posiadania konsoli? Rozumiem 49cali to jest granie i polecił bym pro jak masz kase to pewnie że się opłaca a tym bardziej jeżeli cenisz sobie gre w multiplayer, chyba że wolisz singleplayer to przy slimce zostanie ci troche kasy na browary a wiadomo wiosna się zaczeła ;] Na twoim miejscu kupił bym PRO i nawet się nie zastanawiał Edytowane 24 Marca 2019 przez oranger4 Cytuj Link to post Share on other sites
Guli28 0 Napisano 29 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 (edytowane) na takim monitorze też myślę będzie się spoko grało, ja mam 24 i naprawdę jest okej slim do gier na singla wystarczy, na multi np. w battlefield 5 irytuje ps4 slim, bo na największym trybie (64 graczy) to są spadki do ~20fps i naprawdę widać to cięcie przez co gra się po prostu gorzej, ale gry na singlu chodzą spoko (poza kilkoma wyjątkami) Edytowane 29 Listopada 2019 przez Guli28 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts