Skocz do zawartości

płyta główna GIGABYTE GA-F2A68HM-DS2 brak obrazu po zmianie procesora

Recommended Posts

Witam 

Witam. Posiadam płytę głównąGIGABYTE GA-F2A68HM-DS2  wraz z procesorem a67400k ,komputer nie posiada dodatkowej karty graficznej ...uzywana jest zintegrowana karta z plyty glownej i procka radeon r5.

wymienilem dzisiaj procesor na athlon x4 860k ...startuje po odpaleniu,jednak pokazuje brak obrazu ( czy zasilacz 390w logic 405p nie jest za splaby ??) dlatego wystepuje ten problem czy mi sie pomylily filmy i na tej plycie nie bedzie dzialac ten procesor ?

dodam ze bios update zrobilem na versje F1 jak producent zaleca do obslugi tego procka (byla f2d)

pc ma dwa dyski ,cd rom,8gb ramu 1600mhz..ddr3

prosze o info bo ja zdurnialem 

aktualnie mam wbity wersje biosu F1 ze strony gigabyte ... i nie dziala ,na tamtym biosie f2d tez nie dziala ;) pytanie mam takie...jak zrobic hard reset biosu zeby go do ustawien fabrycznych przywrocic ??

teraz probowalem wejsc do biosu DEL i zalapuje zwieche czarny ekran(widac duzy kursor myszki ) i tyle w temacie

wyciagniecie baterii na jakis czas nic nie daje..gdzie na tej plycie robi sie resecik?

bios F1 dalem z tego powodu ze ta wersja biosu obsluguje ten procesor... 

Tej płyty są dwie rewizje czy wgrałeś właściwy bios do swojej, sprawdziłeś jaka masz rewizje płyty?

tak sprawdzilem mam 1.0

dlatego wgralem programem pod windowsem z ich www @BIOS taka nazwa programu - model biosu pobrany od nich F1 bo wyczytalem ze ten model biosu podejdzie 

tak sprawdzilem mam 1.0

dlatego wgralem programem pod windowsem z ich www @BIOS taka nazwa programu - model biosu pobrany od nich F1 bo wyczytalem ze ten model biosu podejdzie 

program blokuje jesli nie jest wersja twojej plyty glownej