kapiszonek22 0 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Witam Witam. Posiadam płytę głównąGIGABYTE GA-F2A68HM-DS2 wraz z procesorem a67400k ,komputer nie posiada dodatkowej karty graficznej ...uzywana jest zintegrowana karta z plyty glownej i procka radeon r5. wymienilem dzisiaj procesor na athlon x4 860k ...startuje po odpaleniu,jednak pokazuje brak obrazu ( czy zasilacz 390w logic 405p nie jest za splaby ??) dlatego wystepuje ten problem czy mi sie pomylily filmy i na tej plycie nie bedzie dzialac ten procesor ? dodam ze bios update zrobilem na versje F1 jak producent zaleca do obslugi tego procka (byla f2d) pc ma dwa dyski ,cd rom,8gb ramu 1600mhz..ddr3 prosze o info bo ja zdurnialem Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Cos mi sie wydaje ze po prostu zamieniles nowszy bios na ten starszy. Cytuj Link to post Share on other sites
kapiszonek22 0 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 aktualnie mam wbity wersje biosu F1 ze strony gigabyte ... i nie dziala ,na tamtym biosie f2d tez nie dziala pytanie mam takie...jak zrobic hard reset biosu zeby go do ustawien fabrycznych przywrocic ?? teraz probowalem wejsc do biosu DEL i zalapuje zwieche czarny ekran(widac duzy kursor myszki ) i tyle w temacie wyciagniecie baterii na jakis czas nic nie daje..gdzie na tej plycie robi sie resecik? bios F1 dalem z tego powodu ze ta wersja biosu obsluguje ten procesor... Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Tej płyty są dwie rewizje czy wgrałeś właściwy bios do swojej, sprawdziłeś jaka masz rewizje płyty? Cytuj Link to post Share on other sites
kapiszonek22 0 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Tej płyty są dwie rewizje czy wgrałeś właściwy bios do swojej, sprawdziłeś jaka masz rewizje płyty? tak sprawdzilem mam 1.0 dlatego wgralem programem pod windowsem z ich www @BIOS taka nazwa programu - model biosu pobrany od nich F1 bo wyczytalem ze ten model biosu podejdzie tak sprawdzilem mam 1.0 dlatego wgralem programem pod windowsem z ich www @BIOS taka nazwa programu - model biosu pobrany od nich F1 bo wyczytalem ze ten model biosu podejdzie program blokuje jesli nie jest wersja twojej plyty glownej Cytuj Link to post Share on other sites
Nikopor 6 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 A mnie się wydaje że athlon nie ma zintegrowanego gpu. Temat do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
kapiszonek22 0 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 dodam ze kabel podlaczony jest dvi-hdmi pod telepator ...ma to wplyw jaks? i potrzebuje monitora najpierw aby ustawic w systemie ? Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Autor twierdzi ze plyta glowna ma zintegrowana grafike. Cytuj Link to post Share on other sites
kapiszonek22 0 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 no tak a6 ma r5 a athlon nie ma... Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Masz moze jakakolwiek karte graficzna zeby podpiac do plyty glownej ? Cytuj Link to post Share on other sites
kapiszonek22 0 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 no wlasnie nie mam...jutro podjade do sklepu cos pozycze dziekuje chlopaki za pomoc i nakierowanie Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 1 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Nie masz co pożyczać, tylko od razu kup. Tak jak kolega wyżej wspomniał athlon nie ma wbudowanej karty graficznej i obrazu nie będzie. Jak byś chciał pograć to coś pokroju gtx 1050 by się przydało do tego proca. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts