macia0007 4 Napisano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Panowie pomocy dwa dni temu wyjąłem kartę graficzną w celu sprzedaży , a dziś zamontowałem tylko wentylatory bo akurat przyszły i chciałem sprawdzić jak dmuchają podłączyłem kabel Hdmi pod płytę głowną i komp nie chce wystartować dzieje się takie coś cały czas piszczy . Płyta Aorus Z390 Master , I7 9700k . Wyświetla się kod C1 i resetuje się w koło . Coś z biosem bo się kontrolka świeci . Ma ktoś jakiś pomysł ?Może dlatego że w biosie nie jest ustawione że układ zintegrowany ? Edytowane 30 Stycznia 2019 przez macia0007 Cytuj Link to post Share on other sites
KoleC 16 Napisano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 A czy w tym procesorze masz zintegrowaną grafikę? Nie odpowiadaj, nie masz - więc bez karty graficznej komputer się nie włączy. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie macia0007 4 Napisano 30 Stycznia 2019 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 No jak nie mam jak mam Intel UHD Graphics 630 z tego co moge sie domyślać to mam ustawione wysokie taktowanie ramu na 3200 Mhz i moze przez to . Trza by chyba resetować bios . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
KoleC 16 Napisano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Oj, mea culpa. Zwracam honor, byłem przekonany że procesory z K nie mają. Cytuj Link to post Share on other sites
kaylo 76 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Może dlatego że w biosie nie jest ustawione że układ zintegrowany ? Bardzo możliwe. Jak nie pomaga to wył. komputer, wcisnąć na kilka sekund przycisk Reset & Clear CMOS nap płycie głównej aby przywrócić ustawiana fabryczne. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts