uniucz 1 Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 WitamAktualnie użytkuje od dobrych kilku lat monitor LG FLatron 19 cali model L1942T (max rez 1280x1024) z gtx 970 strix.Ostatnio miałem możliwość przetestowania monitorów Fullhd asusa Ve228de oraz IIyamy T2252MTS i IIyamy E2282hd.Monitorki już dość stare ale wszystkie mają porównywalne parametry. Nie wiem dlaczego ale LG ma najlepsze nasycenie i głębie kolorów w porównaniu do tej trójki. Próbowałem różnych ustawień. Nawet zmieniałem ustawienia kolorów w panelu Nvidia i na żadnym z tych 3 monitorów Fullhd nie dało się uzyskać takich kolorów jak na LG.Czy ktoś wie dlaczego? Może coś źle robię? Cytuj Link to post Share on other sites
lucjanos 38 Napisano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Dziwne pytanie, dlaczego LG ma najlepszy obraz ? A no dlatego, że był zbudowany jeszcze na świetlówkach CCFL, a nie na tandetnych, białych diodach LED. Zresztą abstrahując już od rodzaju podświetlenia, to kiedyś monitory jak i wszystko robiono lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
uniucz 1 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 czy ktoś wie jakie modele lg fullhd z tamtych lat mają podświetlenie CCFL? Cytuj Link to post Share on other sites
lucjanos 38 Napisano 11 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Mogę Ci polecić bardzo dobry monitor, już na podświetleniu LED, ale powiem Ci tylko tyle, że nie widziałem jeszcze monitora z tak doskonałym odwzorowaniem kolorów jak NEC EA244WMi. Miałem już do czynienia z różnymi modelami, ale ten ma wręcz doskonałe barwy. Na Aledrogo dostaniesz za niewielkie pieniądze. Polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts