branti 1 Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Witam Serdecznie. W zasadzie jak w temacie. Zależy mi na słuchawkach zamkniętych, w miarę dobrze izolujących, ale także na sporej sceniczności. Doszedłem do wniosku, że te dwie pary spełnią moje oczekiwania. Które będą lepsze? Które mają większą scenę? Na razie mam do nich smsl m2. Jestem też otwarty na inne propozycje zamkniętych słuchawek scenicznych, w budżecie do około 800zł. Nie faworyzuję żadnego pasma, bas niech będzie obecny, średnica niezbyt wycofana, a góra bez sybilantów. Będą służyły do słuchania elektroniki i metalu, również do grania. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Ja bym tu widział DT150. ATH są bardzo jasne, AKG trochę również. Beyerdynamici są neutralne i naturalne na średnicy. Góra lekko przycięta. Bas mocny, odczuwalny , różnorodny, z dobra kontrolą. Sceniczne bardzo dobre ale żeby pod tym względem wycisnąć wszystko potrzeba sprzętu za 4K+. Na tańszym i odpowiednio dobranym tez sporo potrafią pokazać. Cytuj Link to post Share on other sites
FreeQ 30 Napisano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Z dwóch wymienionych w temacie na pewno większa scena w całokształcie będzie w AKG K550MKIII, MSR 7 mają fajną scenę jak na słuchawki przenośne, membrany ustawione pod kątem powodują że jest też spoko głębia, ale nie jest to poziom K550. Trzeba pamiętać tylko by dobrze ułożyć nausznice, ja na początku nie czułem glębi tych słuchawek dopiero jak je ustawiłem prawidłowo to zaczęło się dziać . Jeszcze większa scena i trochę jaśnniejsza góra, kosztem basu będzie w MKI ale wtedy trzeba szukać używek. Cytuj Link to post Share on other sites
branti 1 Napisano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Ja bym tu widział DT150. ATH są bardzo jasne, AKG trochę również. Beyerdynamici są neutralne i naturalne na średnicy. Góra lekko przycięta. Bas mocny, odczuwalny , różnorodny, z dobra kontrolą. Sceniczne bardzo dobre ale żeby pod tym względem wycisnąć wszystko potrzeba sprzętu za 4K+. Na tańszym i odpowiednio dobranym tez sporo potrafią pokazać. Myślałem nad nimi, ale obawiam się, że mój smsl m2 by nie wyrobił z napędzeniem i słuchawki by brzmiały cicho i mułowato, nie wiem też jakby sprawdzały się w grach, zwłaszcza takich które robią klimat dźwiękiem, bo nie chodzi mi tutaj o pozycjonowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Zawsze możesz dokupić wzmacniacz słuchawkowy i używać M2 jako DAC USB. Szczególnie że pokrętło głośności w M2 jest tak malutkie Cytuj Link to post Share on other sites
.daft 433 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 AKG zagrają dobrze nawet na telefonie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts