Perzot 0 Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Witam serdecznie. Mam problem z nowym komputerem oto specyfikacja: CPU - Ryzen 5 2600 CPU FAN - Fera 3 v2 GPU - RX 590 XFX RAM - HyperX Predator 2x4GB DDR4 3000 MHz (XPM) SSD - Crucial MX500 MOBO - AsRock B450 PRO4 PSU - SilentiumPC Vero M2 600W CASE - SilentiumPC Armis AR3 Windows 10 1803 Komputer posiadam lekko ponad tydzień i od samego początku borykam się z ciągłymi crashami, freezami, bsodami i restartami. Pojawiają się oczywiście podczas gry w niespodziewanym momencie. Dodam, że system i sterowniki są aktualne, a przynajmniej tak pokazują wszystkie programy włącznie z jakimś Driver Boosterami.. Najczęściej występują Blue Screeny albo twarde restarty. Wiele razy próbowałem już przeinstalowywać sterowniki ale to nic nie daję. Kody BSOD: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA plik atikmdag.sys On pojawia się najczęściej. SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION plik win32kfull.sys Pojawił się raz. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Ten sprzed chwili. Dodam jeszcze, że wczoraj po włączeniu komputera monitor nie dostał żadnego sygnału, a wentylatory ruszyły z pełną mocą. Nie wiem dokładnie które. Po restarcie wszystko wróciło do normy. A przy podkręcanie CPU co prawda przez AMD Ryzen Master do 4GHz przy 1.3375V czujnik TMPIN5 pokazał 110°C. Było to przed aktualizacją BIOSU bo z tego co widzę pojawił się jakiś nowy czujnik CPUTIN. Bez OC problem również występuję. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie może leżeć winowajca? Wszystkie te błędy prowadzą do sterowników ale te sprawdzałem już milion razy. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Format komputera Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Gdzie był komputer składany ? Cytuj Link to post Share on other sites
bluza26 13 Napisano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Przetestuj pamięci memtestem, być może z nimi jest problem. Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Ma ktoś jakiś pomysł gdzie może leżeć winowajca? 1. Procesor2. Ram3. Płyta główna4. ZasilaczPo kolei:1. Włącz prime95 i HWMonitor - obserwuj temperatury.2. MEMTest - tutaj z 2 pełne przejścia na każdą z kości i jedno przejście na wsadzonych razem.3. Tutaj nie mam co polecić.4. OCCT Power Supply test - włączasz i niech podziała z godzinkę czy dwie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts