Skocz do zawartości

Jaki RTX 2060

Recommended Posts

Witam.

Wiadomo jak jest z dostępnością i cenami RTX 2060. O FE już nie wspomne podobno były... i teraz na Aledrogo po 2 tysie chodzą :).

Co byście polecili.... zastanawiam się nad  ASUS GeForce RTX 2060 DUAL OC 6GB GDDR6 ?

Nigdzie nie moge recenzji namierzyć. Gdzies czytałem że STRIX-y trochę chałasują a ten ma dwa wentyle. Chyba najlepsza z tego co widziałem to MSI Gaming Z ale na razie krucho z nimi.

A może RTX 2070 Armo. Co prawda drożyszy o 500zł ale i szybszy....i wincej ramu ma :)

Jeśli wyjdą te karty to faktycznie będą warte zakupu. Powiedzmy sobie szczerze (to oczywiście moje zdanie) RT nie jest zaimplementowany w wielu grach więc jest zbędny na te chwilę, RT to raczej taka ciekawostka.

A wersja od gigabyte ta sama cena

Wersja ktora poleciles ma tylko jeden wiatraczek czy przez to temperatury nie sa wysokie?

Wracajac do tej karty co poleciles niestety zajmuje ona prawie 3 sloty a posiadam obudowe mini itx wiec mi sie nie zmiesci musi byc na 2 sloty ale dziekuje

Edytowane przez adijos1990

Bez OC to "tak średnio bym powiedział". 1060 6gb to nie jest zła karta... ja bym bardziej kłaniał się ku oszczędzaniu i przejścia z czasem z lga1155 na am4.

Oczywiście,że po OC. To była jedna z najlepszych generacji procków niebieskich. Dlatego napisałem, że lepiej poczekać i cały odnowić.

Tu masz porównanie temp i głośności tego Evga vs Gigabyte:

https://www.sweclockers.com/test/26936-evga-geforce-rtx-2060-xc-och-gigabyte-geforce-rtx-2060-gaming-oc-pro/8#content

dT = 7°C to dużo, dN = 3 dB to też słyszalna różnica. Gdyby Evga black (wersja na dwa wentyle, większy radiator) była max 50 pln droższa to byłby to możliwy do rozpatrzenia wariant, a tak to Gigabyte ma więcej sensu.

Premiera gtx 1660, mimo że nie zapowiedziana, to raczej kwestia tygodni a nie miesięcy. Pozostaje zatem pytanie, czy dla 200-300 PLN oszczędności opłaca się czekać? Musisz sam sobie odpowiedzieć i proponuję NIE SUGEROWAĆ SIĘ opiniami innych, bo to Twój czas i pieniądze a nie ich ;)

• Popieram 1

może to video pomoże.

Asus jest głośny, chociaż fpsy ma najlepsze. MSI to tak średnio, Gigabyte okej, Zotac i ta mała evga.. Więcej w filmie, ja wolę zobaczyć jak wygląda pcb niż takie testy, ale na dzisiaj to chyba najlepszy materiał (przynajmniej jaki znalazłem)

• Popieram 1

Ja tam przygarnąłem Gigabyte GeForce RTX 2060 WindForce 2X OC 6GB w mojej małej budzie z działającym jednym wentylem 120mm (140mm wyłączony) mam max 72 stopnie, najczęściej 65.

Głośność porównywalna z moim starym Asus GTX960 STRIX CU II................

Dział sprzedaży znajduje się w innym miejscu.

adivxv

Edytowane przez adivxv