Skocz do zawartości

Radeon RX 570 do Cor 2 Quad Q9550

Recommended Posts

Dzień Dobry,

Jw, czy takie połączenie ma w ogóle sens ? Mam 8 GB RAMU DDR2, a obecna grafiką jest HD 7850, czy jeśli kupię RX 570 procesor nie będzie jej zbyt mocno ograniczał ? Moimi podstawowymi grami na PC są WoW: Battle for Azeroth i Overwatch. Ale wiadomo że chciały b jeszcze czasem pograć w jakąś nowość na wysokich ustawieniach w Full HD (np. Shadow of the Tomb Raider). Dodam jeszcze że mój monitor to Samsung C27H580 (72hz).

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Nie warto wkładać do tego zestawu coś mocniejszego niż masz. Procesor dość mocno będzie ograniczał w tytułach AAA szczególnie. Do gier e-sportowych by to jeszcze uszło, ale w to i na obecnej pograsz.

Edytowane przez CrisPell

Czołgi siedzą porównywalnie mocno na Cpu jak i Gpu (powiedziałbym w stosunku "6:4"). Kupując gtx 1050 (używany na gw, 300-400 PLN) będzie różnica, ale głównie w miejscach graficznych.

Jakie czołgi on podał world of warcraf battle of azeroth i overwatch.

Procesor stary trup ale RX 470 mining używany za 350zł możesz sobie kupić, przecież to grosze.

https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-asus-rx-470-mining-4gb-7754854917 - na te 400zł to nie ma co dziadować.

Edytowane przez Lordonos

Wstrzymałem się na dzień dzisiejszy, a Tomb Raider mi działa na nisko srednich w okolicach 30 klatek w full hd, takie granie na biedzie, a ta jednostka centralna bedzie mial w sumie kolo 10 lat juz :) Pamietam ze jakos we wakacje w 2009 roku do domu go przywiozłem, jedyna zmiana to z GF GTX 275 na HD 7850 i oczywiście dokupienie ramu. A koledzy forum raczej twierdza ze te pare stówek na nową karte nie a oplacalnego kopa.

No bo nic to nie zmieni. Przejrzałem właśnie na youtube, któregokolwiek Core 2 Quad z jakąś lepszą grafiką to i tak FPS jest w okolicach 25-35FPS.