FixIT 2 Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Witam,Mój stary Redmi note 2 powoli odmawia posłuszeństwa, zastanawiam się nad telefonem do 1500zł.Mam na oku Pocophone F1 oraz Xiaomi MI MIX 2S.Interesuje mnie duży,ładny wyświetlacz minimum 6+ cali,świetne kolory itd(to co w wyświetlaczy jest ważne), oraz bardzo dobra jakość zdjęć, reszta rzeczy mnie mało interesuje Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Mi mix 2s i ekran ,i aparat będzie miał lepszy. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
FixIT 2 Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Jeszcze sie zastanawiam nad MI8 z racji troszke wiekszego ekranu, cena taka sama jak MI MIX 2S Edytowane 20 Stycznia 2019 przez FixIT Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Oba mają ten sam aparat tylni,Mi8 ma ekran amoled,ale przez ogromny notch nie ma powiadomień na pasku. Cytuj Link to post Share on other sites
FixIT 2 Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Oba mają ten sam aparat tylni,Mi8 ma ekran amoled,ale przez ogromny notch nie ma powiadomień na pasku. Nie poprawili tego w jakiejś aktualizacji? bo szczerze na to liczyłem, notch mi zasadniczo nie przeszkadza. Czy przy oglądaniu yt,twitcha przestrzeń notcha sie jakoś maskuje czy widać normalnie? Edytowane 20 Stycznia 2019 przez FixIT Cytuj Link to post Share on other sites
FixIT 2 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Jednak diabełek mnie podkusił i zamówiłem mi mixa 3 za 2100 zl Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Pod Twoje wymagania nie najgorszy wybór, niech służy Będziesz miał zabawę przez pierwsze kilka z dni z tym sliderem pewnie Cytuj Link to post Share on other sites
FixIT 2 Napisano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Pod Twoje wymagania nie najgorszy wybór, niech służy Będziesz miał zabawę przez pierwsze kilka z dni z tym sliderem pewnie Pewnie tak ;D, przesiadam sie z redmi note 2 także efekt "wow" będzie niewyobrażalny. Mam nadzieję, że będę zadowolony z aparatu i wyświetlacza. Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Z tego co widziałem to aparat jest więcej niż w porządku. Względem Mi Mix 2s jest duży progres w zdjęciach nocnych. A ekran na pewno, w końcu to sAMOLED. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FixIT 2 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Ktoś obeznany wypowie się jak wygląda tutaj sprawa z gwarancją https://allegro.pl/oferta/xiaomi-mi-mix-3-czarny-128-6gb-ram-dualsim-nfc-eu-7792914179Naczytałem się tyle o tych różnych haczykach, że sam już nic nie wiem. Na ten telefon jest gwarancją czy nie ? Niby pisze 12msc producenta, dowiedziałem się jeszcze poprzez drogę mailowa, że sprzedawca dołącza dowód zakupu. Jeśli to jakiś wałek na gwarancje to zawsze mogę oddać w ciągu 14 dni Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Jeśli możesz jeszcze cofnąć zamówienie to bym sugerował, bo sam fakt, iż dają jedynie 12msc gwarancji świadczy o ich januszowaniu. Co prawda masz potem rękojmie, ale jak chcesz mieć z dobrego źródła i normalną 24msc gwarancją SKLEPU (nie producenta) to bierz w Proline: https://proline.pl/xiaomi-mi-mix-3-6-128gb-onyx-black-polska-dystrybucja-p1325523 Jest ciut drożej, bo 2299zł, ale wciąż taniej niż oficjalna polska dystrybucja (xkomy, mm, me i inne), bo tam stoi 2699zł Cytuj Link to post Share on other sites
FixIT 2 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Czyli gwarancja tutaj to wałek ? Sam już nie wiem co robićJeśli jest te 12 msc gwarancji to mi to nie przeszkadza, gorzej jak cos sie stanie ale tego nie uznaja. Nie wiem czy otwierac ten telefon jak dojdzie i sprawdzic co i jak ( ma byc dzisiaj) czy od razu odsylac i czekac na zwrot pieniedzy. Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Ja bym wolał dorzucić do świętego spokoju i wciąż z bardziej wiarygodnego źródła. Bardzo wątpię, że serwisują te telefony w oficjalnym serwisie Xiaomi w Polsce - CCS, gdyż tam jest normalnie 2 lata gwarancji. Więc jest kilka dróg, albo mają umowę z jakimś innym serwisem, albo serwisują je jakoś na własną rękę lub jeśli mają telefony z dystrybucji EU to odsyłają do kraju w którym sami go pozyskali. Generalnie patrząc na to ile funkcjonują na allegro (3msc) i mają jedynie 4 oceny ja bym tam nie kupił. Wole przepłacić, ale mieć z pewnego źródła. Cytuj Link to post Share on other sites
FixIT 2 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Czyli sugerujesz odstąpić od umowy nie otwierając nawet paczki i odesłać im to tego samego dnia ? Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 (edytowane) To jest Twoja decyzja. Teoretycznie tą roczną gwarancją dają + później rękojmia, jak w praktyce będzie to można gdybać. Ja bym tam nic nie kupił. Edit: Spojrzałem na dane firmy na allegro: Dane firmy Goldenstone Trading Limited Unit 04, 7/F, Bright Way Tower, No. 33 Mong Kok Road, Kowloon 999077 Hong Kong NIP: 2564287 Sam wyciągnij wnioski czy zaufałbyś takiej firmie. Edytowane 2 Lutego 2019 przez Chelsey Cytuj Link to post Share on other sites
FixIT 2 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 W takim razie nie otwieram jej nawet, tylko wysylam w poniedzialek i czekam na zwrot pieniedzy, Mam nadzieje, ze nie bedzie z tym problemu.Jak wyglada zwrot na allegro ? Dokument o zwrocie uzupelniam w formie elektornicznej i wysylam mailem ? Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Wejdź na aukcje na której kupiłeś fona i na dole masz zakładkę 'zwroty'. Tam jest wszystko wytłumaczone Cytuj Link to post Share on other sites
FixIT 2 Napisano 2 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Ok, czyli przy zakupionym towarze po prostu kilkam "Szczegoly" potem 'zwroc czest lub calosc zakupu" wypleniam co trzeba i wysylam, mam nadzieje, ze nie bedzie problemow. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 2 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Tak jak napisał Chelsey wszystko masz w zakładce 'zwroty'.Też wolałbym przepłacić i mieć z pewnego źródła.Szkoda,że wcześniej nie napisałeś o tej aukcji zanim złożyłeś zamówienie. Cytuj Link to post Share on other sites
FixIT 2 Napisano 8 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 (edytowane) Tak jak napisał Chelsey wszystko masz w zakładce 'zwroty'.Też wolałbym przepłacić i mieć z pewnego źródła.Szkoda,że wcześniej nie napisałeś o tej aukcji zanim złożyłeś zamówienie. Masz racje no ale cóż, każdy błąd to jakieś doświadczenie. Następnym razem będę konsultował z wami. Mam nadzieje,że uznają zwrot i szybko będę miał pieniądze na koncie z powrotem. Dzisiaj raczej nie przyjdzie, także jak dojdzie w poniedziałek to nawet nie otwieram, składam zwrot i wysyłam paczke. Telefon odesłany, pieniądze zwrócone. Z racji, że nie chce popełnić tego samego błędu co sadzicie o tej aukcji ? https://allegro.pl/oferta/xiaomi-mi-mix-3-6-128gb-onyx-black-czarny-7792618488 Czy może poczekać na MI 9 ? Chociaż nie wiem jak cenowo to będzie wyglądać. Edytowane 8 Lutego 2019 przez FixIT Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 (edytowane) Jak chcesz z pewną gwarancją to Proline: https://proline.pl/xiaomi-mi-mix-3-6-128gb-onyx-black-polska-dystrybucja-p1325523 Edit: W Play jest teraz promocja na xiaomi i masz mi mix 3 z oficjalnej polskiej dystrybucji za 2294,15. Edytowane 9 Lutego 2019 przez Chelsey Cytuj Link to post Share on other sites
FixIT 2 Napisano 10 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 (edytowane) Jak chcesz z pewną gwarancją to Proline: https://proline.pl/xiaomi-mi-mix-3-6-128gb-onyx-black-polska-dystrybucja-p1325523 Edit: W Play jest teraz promocja na xiaomi i masz mi mix 3 z oficjalnej polskiej dystrybucji za 2294,15. Zastanawiam się jeszcze nad Huawei Mate 20, cena podobna,ekran ciut wiekszy, aparat chyba podobny. Czy warto czekac na MI 9? Edytowane 10 Lutego 2019 przez FixIT Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts