Daniel19870901 0 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 kupiłbym ten bez napędu jeśliby wszystkie gry działałyby bez płytki, a jak jest z waszymi grami działają z płytką czy bez płytki ? Cytuj Link to post Share on other sites
Yahoo.K 152 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Zawsze możesz dokupić zewnętrzny na usb jak bez napędu kupisz, moim zdaniem lepsza opcja. Cytuj Link to post Share on other sites
Daniel19870901 0 Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Zawsze możesz dokupić zewnętrzny na usb jak bez napędu kupisz, moim zdaniem lepsza opcja. nie chcę zewnętrznego na USB, bo zajmuje 2 porty USB, a co z grami czy wszystkie chodzą bez płytki ? Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Te które pobierasz w wersji cyfrowej działają bez płyty. Ja np. w miejscu napędu zamontowałem drugi dysk w kieszeni. Ja brałbym z napędem ale kazdy ma swoje zdanie. Cytuj Link to post Share on other sites
AdamZiem 1 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 nie chcę zewnętrznego na USB, bo zajmuje 2 porty USB, a co z grami czy wszystkie chodzą bez płytki ? może na usb 1.0 zajmowały 2 porty usb, teraz bez problemu 1 port wystarczy Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Daniel, nie cytuj wypowiedzi, jeżeli nie oddziela jej post innego użytkownika. Cytuj Link to post Share on other sites
Daniel19870901 0 Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Te które pobierasz w wersji cyfrowej działają bez płyty. Ja np. w miejscu napędu zamontowałem drugi dysk w kieszeni. Ja brałbym z napędem ale kazdy ma swoje zdanie. A co jeśli gra nie jest w wersji cyfrowej działa z płytą ? Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 To zalezy od konkretnej gry. Kiedys jak bylem maly to byly takie programy co emulowaly cd/dvd. Robilo sie obraz plyty (do tego potrzebny byl prawdziwy naped) i ten obraz montowalo sie do wirtualnego napedu i nie sluchalo sie pol dnia wycia cdromu rozkrecajacego sie do predkosci x32. Cytuj Link to post Share on other sites
bluza26 13 Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Teraz już prawie wszystkie gry masz w postaci kodu. Lepiej kupić bez napędu, w taki sposób być może laptop będzie się lepiej chłodzić z racji większej ilości wolnego miejsca w środku. Cytuj Link to post Share on other sites
tumulecpiter 17 Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Ja osobiście juz nie wyobrażam sobie kupować laptopa z napędem, jak bardzo musisz korzystać ale nie ciągle to kupiłbym zewnetrzny napęd. Czasy są takie że kwestaia czasu gdy cd znikną jak kasety itp Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts