szajba32 0 Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Witam za jakiś czas planuje zmianę moich starych podzespołów na nowe. A więc kieruje do was prośbę pod kątem dobrania jak najlepszych podzespołów. Rozglądałem się trochę za prockami i wpadł mi w oko i7 8700 tylko pytanie jaką plytę do tego dobrać żeby to stabilnie działało. do tego 16 gb ram hyperx corsair ewentualnie jakieś inne pamięci . grafika msi gtx1060 6gb gaming . I czy będę musiał zmienić zasilacz na mocniejszy aktualnie posiadam XFX TS 450W buda Z3 Plus white chłodzenia procka Silentum PC fortis3 . Ewentualnie podawać propozycje co do zmiany procka ramu grafy. Z góry dziękuje za odpowiedzi . Edytowane 8 Stycznia 2019 przez szajba32 Cytuj Link to post Share on other sites
iamnotreal 193 Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 http://forum.benchmark.pl/forum-9/announcement-13-jak-poprosi%C4%87-o-pomoc-w-dziale-komputery-zestawy-komputerowe/ Cytuj Link to post Share on other sites
szajba32 0 Napisano 8 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 http://forum.benchmark.pl/forum-9/announcement-13-jak-poprosi%C4%87-o-pomoc-w-dziale-komputery-zestawy-komputerowe/ Sprostowanie : Zastosowanie komputera :Gry w przyszłości być może stream Maksymalna kwota :5000 nie wliczając w to monitora Kiedy zamierzam kupić komputer? :wakacje lub pod koniec roku Których części potrzebuję :Procesor , płyta główna , ram , karta graficzna Czy będę podkręcać sprzęt? :raczej nie Rozdzielczość mojego monitora i model :narazie samsung 19" 1440x900 wraz z nowym sprzętem wejdzie benq zowie 24" FHD 144hz Specjalne wymagania :brak Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) :zasilacz XFX Core TS 450W buda ZALMAN Z3 PLUS WHITE chłodzenie procka Silentum PC Fortis 3 dysk ssd ADATA su800 1tb i ewentualnie dodatkowo stary hdd WD green 500gb Własna propozycja zestawu :https://www.x-kom.pl/p/424889-desktop-x-kom-g4m3r-500-i7-8700-16gb-2401tb-w10x-gtx1060.html Inne :Pytanie czy warto taką grafikę do tego porcka czy jakąś mocniejszą typ gtx 1070 + lub zjeście do i5 podajcie propozycję apropo zmian Cytuj Link to post Share on other sites
Gomiv 26 Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Polecam przyjść do nas z zapytaniem przed kupnem. Do wakacji czy nowego roku, czeka nas dużo nowości jeżeli chodzi o procesory a ogólnie ceny mogą się całkowicie zmienić do tego czasu. Rynek jest dynamiczny, a elektronika idzie cały czas do przodu. To co możesz kupić teraz za te 5 tysięcy może być mniej wydajne niż to co można kupić za pół roku czy rok czasu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Na co czekasz to pojawienie się AMD z zen2 7nm i ichnymi GPU. Intel i nVidia powinny wówczas dopasować ceny do konkurencji. Niezależnie od tego, procki Intela powinny wrócić do cen MSRP czyli np: 9700k za ok. 1,750 zł. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szajba32 0 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) Okej dzięki wielkie za odpowiedzi a jeszcze jedno pytanie odnośnie procka Mam okazje kupic od znajomego : procesor fx6300 8 gb ram 1866 od hyperx z płytą gigabyte modelu nie pamiętam i to wszystko za 400 zł i czy jest sens pakować się w ten procek ? na te pół roku max rok czasu . Aktualnie posiadam :Phenoma 945 GTX 660ti od gigabyte8gb ram bodajże od Goodram'a 1333msi 760GM P21I nasuwa się pytanie jeśli już to bym kupił to czy mój zasilacz XFX Core TS 450W dał by rade z tym prądożercą ? Edytowane 9 Stycznia 2019 przez szajba32 Cytuj Link to post Share on other sites
iamnotreal 193 Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Bez sensu, różnicy praktycznie nie zauważysz z 660ti, a jak kupisz od razu coś nowszego, to oba będą za słabe. Sama cena dobra i znajomy nie próbuje cię zrobić, tylko to takie trochę wymienianie jednego starocia na drugi. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szajba32 0 Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Bez sensu, różnicy praktycznie nie zauważysz z 660ti, a jak kupisz od razu coś nowszego, to oba będą za słabe. Sama cena dobra i znajomy nie próbuje cię zrobić, tylko to takie trochę wymienianie jednego starocia na drugi. Dzięki za odpowiedz Myślałem też żeby zamiast tego nowego i7 8700 lub np 1060 zastąpić jedno albo drugie używanym podzespołem ale nie wiem czy jest to opłacalne bo z procków to jedynie i7 4790k + ten GTX wyżej albo 1070 tylko czy jest sens pakować w to kase . Jeśli tak to jakiej płyty pod to szukać itd ? Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Po panelu AMD... Jakieś procki dostaniesz z zen2 ale to około maj/czerwiec. 8/16 zen2 to ok. wydajności 9900k więc będzie ciekawie... nie wiadomo jak z OC ale wygląda to dobrze;P Z GPU nic nowego w tej cenie, więc zostaje RTX 2060/2070, chyba że wyjdą ich wersje bez rdzeni RT i Tensor do tego czasu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts