majster klepka 86 Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Witam wszystkich. Składam komputer i chciałem zapytać czy w obecnych czasach zakup takiego procesora ma sens jak ten https://www.x-kom.pl/p/357760-procesor-amd-ryzen-amd-ryzen-5-1600x-36ghz.html#Specyfikacja Wiem że może nie jest on pierwszej świeżości ale ma przystępną cenę która mi odpowiada a i koszt komputera jest dość ograniczony. Na początek będzie miał 8 GB ram DD4 3000 Mhz Patriot w dualu i kartę graficzną GTX 1050 Ti. Chodzi mi o wasze opinie co do wydajności tego procka w grach itp. Edytowane 5 Stycznia 2019 przez majster klepka Cytuj Link to post Share on other sites
slo1q 337 Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Jak najbardziej ma on sens. Miałem i5 7400, wymieniłem na Ryśka 1600x i jestem zadowolony z poprawy. W gruncie rzeczy nowszy 2600 to to samo. Zadbaj tylko o dużo szybkiego RAMu, a "będzie pan zadowolony" Cytuj Link to post Share on other sites
majster klepka 86 Napisano 5 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Jak najbardziej ma on sens. Miałem i5 7400, wymieniłem na Ryśka 1600x i jestem zadowolony z poprawy. W gruncie rzeczy nowszy 2600 to to samo. Zadbaj tylko o dużo szybkiego RAMu, a "będzie pan zadowolony" Dzięki za info. W takim razie procka już zamawiam a co do płyty widzę że wybrałem taką samą Edytowane 5 Stycznia 2019 przez majster klepka Cytuj Link to post Share on other sites
lucjanos 38 Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Ryzenki są spoko, ale mają jedną denerwującą przypadłość, a mianowicie fpsdropy. Objawia się to mocnymi zjazdami klatek przy mocnym obciążeniu w grach, np. eksplozje w Battlefield czy wybuchy, rozbryzgi wody, ślady torped w WOWS. Tylko to i aż to, a dyskwalifikuje je jako procki do grania. I szybka pamięć nic tutaj nie pomoże. Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Wyłączyłeś może stronicowanie, superfetch w services.msc Powinno pomóc. P.s szybszy RAM daje sporo. Źródło: https://forums.battlefield.com/en-us/discussion/113759/fixed-framerate-drops-in-bf1-with-amd-ryzen-cpu Edytowane 5 Stycznia 2019 przez Funkie Cytuj Link to post Share on other sites
adrianns 14 Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Szczerze mówiąc to w przypadku Ryzena 5 1600x nigdy nie miałem żadnego fps dropa. Zdarzały się właśnie na i5 4690k, a na Ryzenie spokój . W tej cenie bardzo dobry procesor. Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Problem z ryzenem to pamięć. Im szybsza tym procesor bardziej wydajny. W przypadku Intela takich wielkich różnić nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts