Skocz do zawartości

Windows has stopped this device because it has reported problems. (code 43)

Recommended Posts

Witam, dzisiaj po skokach zachciało mi się odpalenia kilku gierek w cs'a, ku mojemu zdziwieniu laptop który godzinę wcześniej był włączony nie odpowiadał, wyłączyłem go i włączyłem nagle ku mojemu zdziwieniu ukazały się niebieskie i żółte kropki na obrazie (zależy od koloru tła) Wchodzę na device manager a tu tak jak w temacie przy pierwszej karcie graficznej (mam lenovo y510p z gt755m sli) Próbowałem na początku reinstall sterowników - nie pomogło (dodam że była to ta instalacja "clean" czy coś takiego, tam gdzie usuwa starą wersje) , następnie zrobilem to inaczej usuwałem po kolei ręcznie każdy ze sterowników i ku mojemu zdziwieniu zaczęło to działać po restarcie, lecz czułem taki lekki dyskomfort po podłączeniu drugiego monitora, czasami łapało jakiegoś laga (nawet na yt) i w końcu stało się to samo co na początku. Spróbowałem z tym razem z DDU - znów nic. Już mi trochę rączki opadają, wierzę, że znajdą tutaj się na tyle mądrzy ludzie którzy mi pomogą. 

Pozdrawiam serdecznie, Paweł :]

Czy kropki i inne dziwne rzeczy pojawiają się również przed i podczas uruchamiania systemu?

Tak, zdarza sie, że kropki są przes i podczas uruchamiania systemu, widziane są przede wszystkim gdy pojawia sie napis lenovo.

Dodam, że próbowałem z takim fajnym filmikiem ręcznie usunąć po kolei stery od moich GTków zadziałało to ale tak jak pisałem - nie na długo. Próbuje jeszcze raz, tylko tym razem instaluje stare sterowniki :)