roamir 6 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Witam, od dłuższego czasu użytkuję Asusa Zenfone 3 4/64 GB, chciał bym go wymienić na coś nowszego co posłuży 2-3 lata. Mój budżet to około 2 tyś zł +/- 200 zł. Preferowany rozmiar 5.8 - 6.3 cala najważniejszymi parametrami dla mnie są dobry ekran, aparat i bateria, cyferki mnie w ogóle nie interesują więc wyniki benchmarków można pominąć, wystarczy aby telefon nie zamulał w codziennym użytkowaniu Na oku mam Huawei P20, Samsung Galaxy S8+ Xiaomi Mi8, Samsung Galaxy A9, Asus Zenfone 5z lub Oneplus 6 lub 6T jeśli warto dopłacać. Interesują mnie tylko telefony nowe. Pytanie który z tych telefonów będzie najlepszy ewentualnie proszę o inne propozycję. Pozdrawiam. PS. U mnie w mieście jest taki punkt w markecie "Teletorium" oferują nowe, zafoliowane telefony w atrakcyjnych cenach, niektóre nawet kilkaset zł taniej niż w "normalnym" sklepie, ktoś może się podzielić opinią o tym sprzedawcy? Skąd takie niskie ceny? Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 (edytowane) W zasadzie co nie wybierzesz z ww to będziesz zadowolony. Jedynie odrzuć a9 z tej listy, bo nie jest wart rozważania. Pamiętaj jedynie, że p20 i zenfone 5z nie mają ekranu OLED, więc pod tym względem będą gorsze. Ja osobiście wybór zawezilbym do S8+ (jako telefon najbardziej kompletny-jack, slot kart sd, kapitalny ekran, świetny aparat) i OP6t z racji świetnej baterii, przyzwoitego (lecz gorszego od S8 aparatu) i najlepszej optymalizacji na rynku. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Grudnia 2018 przez Chelsey Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Faktycznie nie mają OLEDa, także wypadają z mojej listy. Dzięki za trafną uwagę Cytuj Link to post Share on other sites
trojan116 5 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Według mnie na czas 2-3 lat brak oled to + kto wie czy ekran nie wypali sie np po roku potem męczyć się z takim ekranem to koszmar [dla mnie] Z listy wybrałbym albo one+6/t [w sumie obojętnie który różnic prawie nie ma] a ekran juz pomijam albo asusa przy okazji są najlepiej wyposażone ze wszystkich na te kilka lat Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Kusi mnie właśnie ten OP6T, tylko gdzie najlepiej go kupić? Na allegro czy z oficjalnej strony? Z Asusa dobrze mi się korzystało chociaż ZenUI jest troszkę przesadzone, za dużo tego preinstalowanego softu wg mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Jeśli OP6t to wyłącznie z oficjalnej strony producenta, pewność gwarancji, brak żadnych dodatkowych marż i wysyłka z polskiego magazynu. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Zazwyczaj kupowałem w polskich sklepach, jak to jest z przelicznikiem euro? Mam konto w mbanku, kurs będzie mocno zawyżony płacąc kartą? Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Tego nie wiem, musisz s poszukać jak to w Twoim banku wygląda. Najlepszy to przewalutowań jest revolut, ale z drugiej strony zakładanie konta do jednej transakcji mija się z celem. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Dziękuję bardzo za pomoc w wyborze, prawdopodobnie skuszę się na OP6T zwłaszcza że smartfony tego producenta bardzo dobrze trzymają wartość. Kurs w moim banku to 4.43 zł więc telefon wyjdzie około 2500 zł, troszkę ponad budżet ale chyba warto dopłacić Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts