rafaello991 20 Napisano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Witam, mam nie lada problem bo chciałbym w tym o to laptopie HP rozszerzyć pamięć ram do 8gb. https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-pavilion-x360-14-ba005nw-14-intel-core-i5-7200u-4gb-ram-128gb-dysk-win10.bhtml Aktualnie posiadam 4gb i tu najważniejsze pytania: 1.Czy posiada drugi slot na pamięć? Na jednej stronie piszą , że tak , na innej , że jest wlutowana i nie ma możliwości rozbudowy - może ktoś posiada i juz próbował coś z tym robić 2.Czy laptop ten nie straci gwarancji jeżeli sam będę chciał sobie ten ram dołożyć? 3.Jaką pamięc dołożyć ? 2133 czy 2400? czy kupić pojedyńczą 8 gb 2400mhz , czy dołożyć drugą kość 4 gb 2133mhz(jeżeli w ogóle jest taka opcja) żeby działały w dual channel No i pytanko o dysk ssd w tym lapku: - czy jest możliwosć jego wymiany na większy, np. 480/512 gb? wiem, że gniazda sata wolnego nie posiada ale może zamiast tej 128 gb można wsadzić większy. Co nie co się znam na laptopach ale tu wysiadam bo specyfikacje z różnych sklepów mówią co innego o tym produkcie , no i kwestia utraty gwarancji dlatego jeszcze go nie rozkręcałem. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 1) Znalazłem recenzję podobnego modelu i z niej wynika, że jest tylko jeden slot na pamięć RAM: https://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-x360-14t-7200U-940MX-FHD-Convertible-Review.245780.0.html 2) Prawdopodobnie tak. Najlepiej skontaktuj się z działem technicznym i zapytaj. Polecam kontaktować się poprzez e-mail - zawsze to dowód w razie ewentualnych problemów. 3) Jeżeli slot jest jeden, to wymień kość o pojemności 4GB na 8GB, o taktowaniu 2400MHz - takie taktowanie posiada oryginalnie montowana kość pamięci RAM. 4) Tak, możesz zamontować pojemniejszy dysk SSD. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts