raidollin 1 Napisano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 Witam wszystkich. Szukam dla siebie nowego telefonu do 1500 zł. Telefon będzie używany głównie do przeglądania internetu (facebook, messenger i inne aplikacje) i robienia zdjęć (głównie dokumenty, notatki, jakieś prezentacje). Obecnie posiadam xperie z1 i używałbym jej dalej gdyby nie to, że już ledwo działa (lagi, długie uruchamianie się aplikacji, tylna klapka się odkleja). Telefon planuję używać przez około 5 lat więc chciałbym żeby po czasie nie stracił w znacznym stopniu swojej wydajności oraz aby bateria nie straciła na żywotności (xperia obecnie straciła 1/3 pojemności baterii, lecz podejrzewam że to kwestia mojego złego ładowania). Z własnych propozycji to obecnie w x-komie widzę LG G7 FIT, LG G6 oraz Pocophone F1 (chociaż po przeczytaniu kilku recenzji wygląda na to, że nie jest on taki super na jaki go zapowiadano). Z góry dzięki za pomoc i zainteresowanie tematem. Pozdrawiam i wesołych świąt! Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Chelsey 87 Napisano 25 Grudnia 2018 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 (edytowane) Chociaż nie jestem fanem Poco to akurat w Twoim przypadku wydaje się on najlepszy. Skoro ma być na 5 lat to najważniejsze wg mnie są wydajność, bateria i wsparcie. A to wszystko poco akurat ma świetne. Najnowszy snap i 6GB RAMu powinno starczyć na długi czas, do tego bardzo dobre ogniwo baterii i przede wszystkim wsparcie. Nawet jak skończy się producenta to jest to na tyle popularny telefon, że jest wybór w alternatywnych ROMach. Opcjonalnie jeszcze jeszcze Honor Play. Tylko, że on ma kłopot ze wsparciem nieoficjalnym. Lg G6 bym odrzucił, bo jest to już staruszek, do tego z przeciętną baterią. G7 Fit to samo, może i jest to całkiem dobry telefon, ale na pewno nie na 5 lat. Edytowane 25 Grudnia 2018 przez Chelsey 1 Cytuj Link to post Share on other sites
raidollin 1 Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Patrząc po benchmarkach to Honor jest słabszy od F1. Jedyną jego przewagą jest notch nie zasłaniający powiadomień (no i może jeszcze metalowa obudowa). No ale coś kosztem czegoś i chyba warto jest dopłacić za lepszą wydajność. Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Honor Play jeszcze ma NFC, ekran bez żadnych problemów jak w poco i właśnie metalową obudowę. Wydajnościowo oba to bardzo wysoki poziom jak na tą półkę cenową. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
raidollin 1 Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Z NFC skorzystałem raz w życiu więc raczej nie jest mi potrzebne. Na temat ekranu wyczytałem, że to problem software'owy (podobno już załatany) i dotyczył tylko 0.3% procent egzemplarzy. W kwestii obudowy wiadomo, że metal > plastik no ale nie można mieć wszystkiego. Ok, zamówiłem Pocophone'a. Najwyżej pójdzie zwrot jak z ekranem będzie coś nie halo i wtedy wezmę Honora. Dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts