Klocuch12 0 Napisano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 Witam, z góry przepraszam za pisanie wątku, który tak naprawdę jest już "przypięty" na stronie głównej i był wałkowały dziesiątki razy, ale naprawdę nie wiem gdzie szukać odpowiedzi Ostatnio zakupiłem nowego GTX1060 3gb, chcąc go podłączyć pod mój stary monitor z wejściem D-sub napotkałem problem - karta nie obsługiwała wejścia VGA. Zakupiłem adapter (taki "pendrive" za 25zl) HDMI-VGA, który rozwiązał mój problem. Po paru miesiącu adapter się zepsuł, zakupiłem podobny z kablem, aby zapobiec wyłamaniu się gniazda w karcie. Ten niestety już nie działał, po małym podsumowaniu doszedłem do wniosku, że czas na zakup nowego monitora - co też uczyniłem. 2 tygodnie temu po małych konsultacjach ciocia zakupiła GTX1050 - niestety ona też posiada monitor tylko z wejściem D-sub. Zakup nowego monitora nie wchodzi w grę, obecna przejściówka HDMI-VGA nie działa, dlatego planuje zakup jakiegoś aktywnego konwertera z DP/HDMI na VGA. Niestety, w internecie jest tego pełno, w różnym przedziale cenowym i z innymi bajerami. Który konwerter wybrać, aby nie przepłacać? Czy da radę kupić taki adapter w cenie 40-60zl? Interesuje mnie aktywny konwerter z jednym wejściem/wyjściem, niekoniecznie z obsługą audio. Gdyby można było go kupić w Media Markt/expert to byłoby super Z góry dziękuję za pomoc i życzę miłych świąt Sebastian Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 Adapter HDMI - VGA SAVIO https://www.mediaexpert.pl/przewody-komputerowe/adapter-hdmi-vga-savio,id-1147991 . 1 Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Klocuch12 0 Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Zamówione, dam znać w piątek czy zadziałało Adapter działa, widocznie wcześniejszy gembird był fabrycznie uszkodzony Temat do zamknięcia, dzięki za pomoc! Link to post Share on other sites
Recommended Posts