melomonster 1 Napisano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Mój dotychczasowy telefon Galaxy S4 zaczyna mulić przy nowszych aplikacjach i przeglądaniu internetu więc chciałbym wymienić go na coś nowszego. Zależy mi na telefonie responsywnym bym mógł swobodnie korzystać z internetu. Zależy mi także na dobrej jakości dźwięku, i boję się że kupując taki np Xiaomi Redmi Note 5 czy Xiaomi Mi Note 2 będę miał jakość dźwięku gorszą niż w S4. Najlepiej żeby telefon miał oddzielny układ DAC a także musi mieć złącze jack 3.5 mm z mikrofonem. Producenci często się chwalą podzespołami jakie ma telefon ale nigdy tymi odpowiedzialnymi za dźwięk. Audiofilem nie jestem ale przywiązuję wagę do jakości dźwięku. Co do zdjęć to Note 2 robi akceptowalne zdjęcia https://www.mgsm.pl/pl/katalog/xiaomi/minote2/zdjecia/ ale Redmi Note 5 już nie https://www.mgsm.pl/pl/katalog/xiaomi/redminote5pro/zdjecia/. Oczekuję że telefon który kupię będzie robił zdjęcia przynajmniej tak dobre jak S4, choć dużo zdjęć nie robię. Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 LG g7 fit na olxie już chodzą za 1100zl. Muzycznie dzięki quad DAC świetny wybór. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
melomonster 1 Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Dodam tylko że mam awersję do telefonów z tzw notchem a także zależy mi na nowym telefonie. Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Nie ma nic nowego do 1200zł z DAC i jackiem 3,5mm oprócz LG G7 Fit. A 1100-1200zł to są nówki tyle, że od ludzi na olxie. Jeśli jest to najważniejszy priorytet to nic lepszego nie ma. Zarówno zdjęcia jak i wydajność jest w porządku, a audio unikatowe jak na tą półkę. Cytuj Link to post Share on other sites
SonAndros 2 Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Xpieria xz1 posiada DACa? Jedni mówią, że ma 24 bitowy przetwornik audio, drudzy, że nie, trzeci wspominają o jakiejś technologii qualcomma. Obecnie w dobrej cenie jest - 1099zł. Ciężko o lepszy model z jakimś wsparciem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts