Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć ! Moja Motorolo Moto X Play umiera po trzech latach pracy, pora zmienić swój telefon na coś nowego, na coś lepszego. 

Wymagania :

Płynne korzystanie z aplikacji. Jeżeli chodzi o gry, to w takowe nie gram.

Aparat, fajnie by było gdyby potrafił zrobić porządne zdjęcie, które uwieczni fajne momenty z wakacji. Wiec to miejsce jest dla mnie dość istotne.

Bateria, wychodząc rano z domu chciałbym, żeby do końca dnia intensywnego użytkowania dał radę, był dla mnie niezawodny.

Obecnie myślę o: Honor 10, Honor play, Xiaomi Mi A2, HTC U11, może chociaż słyszałem różne opinie LG G6

Z góry dzieki za pomoc

HTC U11 ma faktycznie dobry aparat i resztę bebechów, bo to w końcu flagowiec, ale z baterią to może być różnie - nie jest to zaleta tego modelu. Lepszy byłby w tym przypadku Honor Play - na pewno aparat będzie słabszy od htc (czy zauważalnie, to kwestia warunków, szczególnie nocnych), ale bateria na pewno wystarczy na jeden, nawet bardzo intensywny dzień.

Alternatywnie, możesz pomyśleć o MotoZ2 Force - parametry flagowca z zeszłego roku, bardzo dobry aparat, czysty system z przydatnymi dodatkami Moto, prawdziwie nietłukący ekran, a z Motomodem bateryjnym z łatwością pobije oba powyższe telefony w czasie pracy.

Co do HTC U11 i baterii - nie jest tak źle. Baterię oceniłbym na 4/6, czyli nie jest na pewno źle. Wcześniej miałem Honora 8 i trzymał tyle samo. Na pewno nie zaliczyłbym U11 do telefonów z okrutnie słabą baterią - przecież jest lepszy w tej kwestii od np. Galaxy S7 ;) A aparat to ścisła czołówka.

Honor 10 bez optycznej stabilizacji obrazu to nieporozumienie.

Od Honor Play wolałbym już G6, które jest bardzo dobrym i zbalansowanym wyborem - jednak ciągle to półka niżej od HTC U11. 

Edytowane przez mst1622

Co do HTC U11 i baterii - nie jest tak źle. Baterię oceniłbym na 4/6, czyli nie jest na pewno źle. Wcześniej miałem Honora 8 i trzymał tyle samo. Na pewno nie zaliczyłbym U11 do telefonów z okrutnie słabą baterią - przecież jest lepszy w tej kwestii od np. Galaxy S7 ;) A aparat to ścisła czołówka.

Honor 10 bez optycznej stabilizacji obrazu to nieporozumienie.

Od Honor Play wolałbym już G6, które jest bardzo dobrym i zbalansowanym wyborem - jednak ciągle to półka niżej od HTC U11. 

Nigdzie nie pisałem, że htc okrutnie słabą baterię, a tylko tyle, że to nie jest jego najlepszy element. G6 ten nie jest potentatem w tej kwestii.

Za 899zl masz htc u11, moto z2 Play i ewentualnie asusa zenfone zoom s za 999zl które są o 300-400zl tańsze z polskiego sklepu. Twoja decyzja czy oplacalne jest płacić 30-40% wiecej za "ramki". Poriwnaj specyfikacje, opinie recenzje i wybierz to co najbardziej odpowiada Twoim wymaganiom.

Za 899zl masz htc u11, moto z2 Play i ewentualnie asusa zenfone zoom s za 999zl które są o 300-400zl tańsze z polskiego sklepu. Twoja decyzja czy oplacalne jest płacić 30-40% wiecej za "ramki". Poriwnaj specyfikacje, opinie recenzje i wybierz to co najbardziej odpowiada Twoim wymaganiom.

Gdzie mam HTC u11  za 900 ? Honor Play 1040 idzie dostać na Amazonie, ktory jest podatnikiem VAT w Polsce, wiec czy polski czy niemiecki sklep raczej nie robi różnicy, liczy się cena, jak najtaniej