bjerne1 0 Napisano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Cześć ! Moja Motorolo Moto X Play umiera po trzech latach pracy, pora zmienić swój telefon na coś nowego, na coś lepszego. Wymagania : Płynne korzystanie z aplikacji. Jeżeli chodzi o gry, to w takowe nie gram. Aparat, fajnie by było gdyby potrafił zrobić porządne zdjęcie, które uwieczni fajne momenty z wakacji. Wiec to miejsce jest dla mnie dość istotne. Bateria, wychodząc rano z domu chciałbym, żeby do końca dnia intensywnego użytkowania dał radę, był dla mnie niezawodny. Obecnie myślę o: Honor 10, Honor play, Xiaomi Mi A2, HTC U11, może chociaż słyszałem różne opinie LG G6 Z góry dzieki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
mst1622 33 Napisano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 HTC U11 zdecydowanie Cytuj Link to post Share on other sites
Baronik 15 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 HTC U11 ma faktycznie dobry aparat i resztę bebechów, bo to w końcu flagowiec, ale z baterią to może być różnie - nie jest to zaleta tego modelu. Lepszy byłby w tym przypadku Honor Play - na pewno aparat będzie słabszy od htc (czy zauważalnie, to kwestia warunków, szczególnie nocnych), ale bateria na pewno wystarczy na jeden, nawet bardzo intensywny dzień. Alternatywnie, możesz pomyśleć o MotoZ2 Force - parametry flagowca z zeszłego roku, bardzo dobry aparat, czysty system z przydatnymi dodatkami Moto, prawdziwie nietłukący ekran, a z Motomodem bateryjnym z łatwością pobije oba powyższe telefony w czasie pracy. Cytuj Link to post Share on other sites
mst1622 33 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Co do HTC U11 i baterii - nie jest tak źle. Baterię oceniłbym na 4/6, czyli nie jest na pewno źle. Wcześniej miałem Honora 8 i trzymał tyle samo. Na pewno nie zaliczyłbym U11 do telefonów z okrutnie słabą baterią - przecież jest lepszy w tej kwestii od np. Galaxy S7 A aparat to ścisła czołówka. Honor 10 bez optycznej stabilizacji obrazu to nieporozumienie. Od Honor Play wolałbym już G6, które jest bardzo dobrym i zbalansowanym wyborem - jednak ciągle to półka niżej od HTC U11. Edytowane 18 Grudnia 2018 przez mst1622 Cytuj Link to post Share on other sites
Baronik 15 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Co do HTC U11 i baterii - nie jest tak źle. Baterię oceniłbym na 4/6, czyli nie jest na pewno źle. Wcześniej miałem Honora 8 i trzymał tyle samo. Na pewno nie zaliczyłbym U11 do telefonów z okrutnie słabą baterią - przecież jest lepszy w tej kwestii od np. Galaxy S7 A aparat to ścisła czołówka. Honor 10 bez optycznej stabilizacji obrazu to nieporozumienie. Od Honor Play wolałbym już G6, które jest bardzo dobrym i zbalansowanym wyborem - jednak ciągle to półka niżej od HTC U11. Nigdzie nie pisałem, że htc okrutnie słabą baterię, a tylko tyle, że to nie jest jego najlepszy element. G6 ten nie jest potentatem w tej kwestii. Cytuj Link to post Share on other sites
bjerne1 0 Napisano 20 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 HTC trochę mnie odstrasza tymi olbrzymimi na dzień dzisiejszy ramkami. Honora 10 nie polecacie rozumiem ? Zamawiając poprzez Amazon 1280 w promocji idzie go dostać. Cytuj Link to post Share on other sites
bmi86 85 Napisano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Za 899zl masz htc u11, moto z2 Play i ewentualnie asusa zenfone zoom s za 999zl które są o 300-400zl tańsze z polskiego sklepu. Twoja decyzja czy oplacalne jest płacić 30-40% wiecej za "ramki". Poriwnaj specyfikacje, opinie recenzje i wybierz to co najbardziej odpowiada Twoim wymaganiom. Cytuj Link to post Share on other sites
bjerne1 0 Napisano 20 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Za 899zl masz htc u11, moto z2 Play i ewentualnie asusa zenfone zoom s za 999zl które są o 300-400zl tańsze z polskiego sklepu. Twoja decyzja czy oplacalne jest płacić 30-40% wiecej za "ramki". Poriwnaj specyfikacje, opinie recenzje i wybierz to co najbardziej odpowiada Twoim wymaganiom. Gdzie mam HTC u11 za 900 ? Honor Play 1040 idzie dostać na Amazonie, ktory jest podatnikiem VAT w Polsce, wiec czy polski czy niemiecki sklep raczej nie robi różnicy, liczy się cena, jak najtaniej Cytuj Link to post Share on other sites
mst1622 33 Napisano 20 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Pewnie miał na myśli HTC U Ultra, a nie U11. U11 to koszt 1500-1600, używany 1000-1200 Cytuj Link to post Share on other sites
bmi86 85 Napisano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 Tak u ultra pomylka. Dużo tych obniżek ostatnio. Cytuj Link to post Share on other sites
bjerne1 0 Napisano 21 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 A słuchajcie, chińczyki po czasie (np. roku) nie mają problemów systemowych? Reasumując czy po jakimś czasie nie zacznie zamulać? Mam na myśl Honora play jak i honora 10 ? Posłucham wasze rady i kupie ten co będzie w promocji dobrej. Cytuj Link to post Share on other sites
SeoFox 0 Napisano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 Jeżeli ktoś chce mieć spokój z ładowaniem co dwa dni smartfona to polecam Asus ZenFone Max PRO M1. W niczym nie ustępuje konkurencji a bateria to duży plus w stosunku do innych modeli nawet flagowców. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts