max2m 1 Napisano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Witam forumowiczow! Przymierzam sie do zakupu tych sluchawek na Morele.net za 436,99, i mam pytanko czy sa warte swojej ceny. Prosze o sugestie i podpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Wartość jest subiektywna, kupując cokolwiek Twoje priorytety mogą być zupełnie inne niż innych osób. W związku z tym dla Ciebie coś może mieć wartość a dla innych nie. Ergo - ktoś może nie chcieć zapłacić określonej kwoty za jakiś przedmiot a Ty możesz chcieć bo on ma dla Ciebie wartość. Nie podałeś jakie są Twoje priorytety. Nie podałeś dlaczego te a nie inne. Ba nawet nie podałeś do czego planujesz ich używać. Bardzo ciężko ocenić zatem czy taki zakup ma sens. Cytuj Link to post Share on other sites
max2m 1 Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 oki, po pierwsze BT, bez placzacego sie przewodu, po drugie, bede uzywal glownie z LG V30, muza to wszystko co najnowsze z TIDAL,a. a po trzecie to fajny gadzet. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 V30 ma świetny układ audio korzystanie z słuchawek bt w tym telefonie to zwyczajne marnotrawstwo. Jeśli zależy Ci na fajnym gazecie to śmiało jeśli na dźwięku odradzam Cytuj Link to post Share on other sites
max2m 1 Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 oki..te sluchawki maja kodek aptX czyli bezstratny dzwiek a napewno jakosc plyty CD. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 A jaki dac jest wbudowany w słuchawki bo napewno nie tak dobry jak w telefon Cytuj Link to post Share on other sites
max2m 1 Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 no tak.. ma wlasnie ten kodek aptX HD...aha musze poczekac moze z miesiac bo za cholere nie moge ich dostac, problem z dostepnascia...chce sie zmiescic do 450 zl... a nie chce przeplacac do 500zl. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Kodec to nie dac Cytuj Link to post Share on other sites
max2m 1 Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 ale sluchawki nie moga miec dac... tak przynajmniej mi sie wydaje...maja wlasnie kodeki...telefon tak...a sluchawki nie bo to ostatnie ogniwo...nie zrodlo...przepraszam ze tak zamotalem...ale szukam osoby kto je ma i moze wyrazic opinie... Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Dac czyli digital Audio conventer BT wysyła dźwięk w postaci cyfrowej 01. Kodec dekoduje skompresowany(tak przesył nie jest bezstratny) sygnał zdecydowany w postaci cyfrowej idze do DAC on przerabia 01 na sinusoide (sygnal analogowy) i potem to idzie na słuchawki. Teraz rozumiesz jak to działa? Cytuj Link to post Share on other sites
max2m 1 Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 troche ogarniam...ale DAC juz nie jest potrzeby w sluchawkach bo wystarczy np. tak jak u mnie w telefonie...DAC telefon na BT Kodek sluchawki...= cyfrowy(dzwiek) zgadza sie czy sie myle... Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Membrany które wydają dźwięk muszą go otrzymać w formie analogowej wiec przetwornik jest konieczny. Zapewne jest on zintegrowany z chipem który w takich słuchawkach robi za wszystko. Problem jest innej natury - takie słuchawki mają małe membrany i kiepski mocowo tor analogowy. Żeby uzyskać bezprzewodowosc i mobilność inżynierowie musieli iść na całą masę kompromisów. Przeciętne słuchawki na kablu zjedzą te słuchawki na śniadanie. Cytuj Link to post Share on other sites
max2m 1 Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 oki... a sam dzwiek ... czy beda podobne do Creative Aurvana LIVE!.. jesli tak to mi wystarcza... Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Ni jak idze przez bt to dać w tel. Jest całkowicie pomijany a ten wpudowany w słuchawki to jakiś pasciowaty all in one jak już @cooger powiedział. Więc powtórzę chcesz gadżet to sobie kup zależy ci na jakości dźwięku kup za to np. Focale listen i będzie bez porównania. Cytuj Link to post Share on other sites
max2m 1 Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Focal Listen Wireless słuchawki bluetooth za 799zl troche za drogie, poreczniejsze mi sie wydaja te LG, ale kazdy ma inny gust, o tych Focal pomysle w przyszlosci jak troche kasy wpadnie. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Mówię o wersji kablowej zagra lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
max2m 1 Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 oki rozumiem... Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Nie słuchałem tych słuchawek ale nie mam pojęcia jak miały by grać jak cal! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts