Skocz do zawartości

Jaka karta graficzna do tego zestawu

Recommended Posts

Witam otóż szukam karty graficznej pod zestawy podany poniżej,która pociągnie nowsze gry chociaż na średnich detalach,w razie musu niższe też mi nie straszne byleby dało się płynnie grać w nowsze tytuły.Budżet mam do około 700 złotych,może być też troszkę ponad.

Zestaw który posiadam obecnie:

Procek:AMD A4-4020 APU 3.20 GHz

RAM:8 GB

Grafa:Nvidia geforce gt 630

Zasilacz:500 W jakiś chinol aczkolwiek przy zakupie karty będę zmieniał na coś bezpieczniejszego.

Witam otóż szukam karty graficznej pod zestawy podany poniżej,która pociągnie nowsze gry chociaż na średnich detalach,w razie musu niższe też mi nie straszne byleby dało się płynnie grać w nowsze tytuły.Budżet mam do około 700 złotych,może być też troszkę ponad.

Zestaw który posiadam obecnie:

Procek:AMD A4-4020 APU 3.20 GHz

RAM:8 GB

Grafa:Nvidia geforce gt 630

Zasilacz:500 W jakiś chinol aczkolwiek przy zakupie karty będę zmieniał na coś bezpieczniejszego.

Rx 570 4gb lub doplać do 8gb. Problemem jest to że zasilacz pewnie z czarnej listy i jest duże ryzyko że coś sie.... Po drugie procesor nie pociągnie tej karty, musiał byś wymienić na lepszy bo będzie bottleneck jeżeli tego nie zrobisz

nowa karta niewiele Ci pomoże ponieważ Twój procesor nie poradzi sobie z nowszymi grami

dobrze byłoby gdybyś podał jeszcze model płyty głównej

Asus A55BM-E

Ewentualnie mógłby ktoś polecić nie drogi procesor który by sobie poradził z lepszą grafą i wykorzystał by jej możliwości.

https://allegro.pl/athlon-x4-870k-4-rdzenie-fm2-box-gwarancja-i7681620834.html 

napewno będzie o wiele wydajniejszy. 

z grafiki raczej nvidia gtx750ti ewentualnie gtx950

na tej podstawce mocniejszych kart nie ma co brać , to nawet poniżej Twojego budżetu, zainwestuj w dobry zasilacz, później zmień podstawkę na am4 lub 1151