Szarrak 0 Napisano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Witam otóż szukam karty graficznej pod zestawy podany poniżej,która pociągnie nowsze gry chociaż na średnich detalach,w razie musu niższe też mi nie straszne byleby dało się płynnie grać w nowsze tytuły.Budżet mam do około 700 złotych,może być też troszkę ponad.Zestaw który posiadam obecnie:Procek:AMD A4-4020 APU 3.20 GHzRAM:8 GBGrafa:Nvidia geforce gt 630Zasilacz:500 W jakiś chinol aczkolwiek przy zakupie karty będę zmieniał na coś bezpieczniejszego. Cytuj Link to post Share on other sites
Vemorion 293 Napisano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 nowa karta niewiele Ci pomoże ponieważ Twój procesor nie poradzi sobie z nowszymi grami dobrze byłoby gdybyś podał jeszcze model płyty głównej Cytuj Link to post Share on other sites
SzAkaTaktyk 1 Napisano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Witam otóż szukam karty graficznej pod zestawy podany poniżej,która pociągnie nowsze gry chociaż na średnich detalach,w razie musu niższe też mi nie straszne byleby dało się płynnie grać w nowsze tytuły.Budżet mam do około 700 złotych,może być też troszkę ponad. Zestaw który posiadam obecnie: Procek:AMD A4-4020 APU 3.20 GHz RAM:8 GB Grafa:Nvidia geforce gt 630 Zasilacz:500 W jakiś chinol aczkolwiek przy zakupie karty będę zmieniał na coś bezpieczniejszego. Rx 570 4gb lub doplać do 8gb. Problemem jest to że zasilacz pewnie z czarnej listy i jest duże ryzyko że coś sie.... Po drugie procesor nie pociągnie tej karty, musiał byś wymienić na lepszy bo będzie bottleneck jeżeli tego nie zrobisz Cytuj Link to post Share on other sites
Szarrak 0 Napisano 11 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 nowa karta niewiele Ci pomoże ponieważ Twój procesor nie poradzi sobie z nowszymi grami dobrze byłoby gdybyś podał jeszcze model płyty głównej Asus A55BM-E Ewentualnie mógłby ktoś polecić nie drogi procesor który by sobie poradził z lepszą grafą i wykorzystał by jej możliwości. Cytuj Link to post Share on other sites
SzAkaTaktyk 1 Napisano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Asus A55BM-E Ewentualnie mógłby ktoś polecić nie drogi procesor który by sobie poradził z lepszą grafą i wykorzystał by jej możliwości. Eh, za dużo tutaj wymiana procka nie da bo fm2 wydajnością nie grzeszy. Najlepiej to cały socket zmienić Cytuj Link to post Share on other sites
vacum 18 Napisano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 https://allegro.pl/athlon-x4-870k-4-rdzenie-fm2-box-gwarancja-i7681620834.html napewno będzie o wiele wydajniejszy. z grafiki raczej nvidia gtx750ti ewentualnie gtx950 na tej podstawce mocniejszych kart nie ma co brać , to nawet poniżej Twojego budżetu, zainwestuj w dobry zasilacz, później zmień podstawkę na am4 lub 1151 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts