koomanos 0 Napisano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 (edytowane) Witam, powoli zabieram się za wymianę mojego staruszka Chciałbym w związku z tym zapytać, czy upgrade'ować to co mam, czy kupować wszystko od podstaw. Mój zestaw na tę chwilę prezentuje się tak: 1) Mobo: ASRock Z170 Extreme 4, Intel Z170 2) CPU: Intel Core i5-6600K, 3.5GHz 3) GPU: Palit GeForce GTX 1060 Dual 6GB 4) Zasilacz: Corsair VS Series 450W 80PLUS 5) RAM: GoodRam 16GB/1866 6) Obudowa: SilentiumPC Gladius M20 Pure Black Dyski i monitor pomijam, bo jak dla mnie wystarcza. Teraz moje pytanie. Czy update'ować coś, czy iść w całkiem nowy zakup? Generalnie chciałbym mieć powyżej tych 144fpsów w najnowszych tytułach. Raz na jakiś czas coś komfortowo postreamować (iść w elgato). Budżet jaki bym na to chciał przeznaczyć to maksimum 4 tysiące. Da się z tej kwoty coś wycisnąć? Wstępnie chciałbym kupować coś po nowym roku Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc! Edytowane 9 Grudnia 2018 przez koomanos Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Jaka rozdziałka monitora? Do 6600k powinna starczyć 2070 rtx, nowe tytuły potrafią siąść na procku więc do końca nie jestem pewien tych 144fps@1080p, ale odpowiednie zejście z detalami powinno pomóc. Jeśli chodzi o przykładową sprzedaż sprzętu i dołożenie tej kasy do nowej budy. to bym poczekał jeszcze miesiąc do CES.... W sumie masz na czym czekać;p Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts