xlukasz 0 Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Witam, zamierzamy z żoną zmienić swoje telefony. Nasze wymagania co do telefonów są troszeczkę róznę. Dla mnie przede wszystkim aby działał płynnie, w gry nie gram ew. jakieś proste np. 2048 itp., nfc mi nie potrzebne i bateria aby wytrzymała 1 bardzo intensywny dzień, i minimum pamięci 64gb. Obecnie mam redmi 4x i zdarza mi się go zajechać przed końcem dnia. Myślałem nad pocophone f1, czy jest sens dopłacać do mi8? Najbardziej skłaniałbym się do kwoty 1300zł.jeśli macie inne propozycję w tej cenie to śmiało... Telefon dla żony to przede wszystkim aparat i ogólne zastosowanie fb, snapchat, instagram itp. Obecnie ma redmi note 4 i aparat jest mizerny, pamięć to również 64gb i musi być "ładny" . Dla niej myślałem nad: mi8, samsung s8, asus zenfone 5, lg v30, honor Play, honor 10, htc u ultra, ( cena jest bardzo kusząca ale jak z aparatem w tym modelu ), pocophone f1. Najlepiej jakby cena była również okolice 1300, wiem, że wymienione przeze mnie telefony są w wyższej cenie ale czy jest warto dopłacać do nich, mając na uwadze, że najważniejszy jest aparat. Jeśli tak to jestem skłonny dołożyć do 1500/1600zł. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez xlukasz Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Dla Ciebie proponowałbym Honor Play - 1299zł (najbardziej kompletny), opcjonalnie z tańszych opcji Moto G6 Plus- 999zł lub Redmi Note 5 4/64 - 799zł. Wszystkie będą zapewniały odpowiednią płynność i dobre baterie. W kwestii Poco nie jestem jego zwolennikiem, dlatego też nie będę go polecał. Niemniej jeśli mówimy wyłącznie o wydajności i baterii może się sprawdzi. Dla żony z kolei pod te wymagania i kobiece ręce zdecydowanie Samsung S8. Najlepszy aparat w tych pieniądzach, małe rozmiary i świetny ekran. Opcjonalnie wspomniana V30 lub Honor 10. Co do u ultra to ja bym odradzał, nie dość, że wielki kloc to jeszcze z zakończonym wsparciem producenta i przeciętną mocno baterią. Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Pod względem samego aparatu spokojnie można wchodzić w S8 - TOP jeżeli chodzi o zdjęcia (także te wykonywane po zmroku). Poza tym zastanowiłbym się nad Redmi Note 5 (dobra bateria 4000mAh + szybkie ładowanie) lub A2 (czysty andek, stylistyka, "notche"). Cytuj Link to post Share on other sites
xlukasz 0 Napisano 8 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Czy zenfone/honor 10/LG G6 zrobi dużo gorsze zdjęcia niż S8? Bo różnica w cenie jest spora i czy jest sens dopłacać? Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Nocą odczuwalnie gorsze. Za dnia to kwestia gustu jakie bardziej preferujesz, ale w zasadzie każdy telefon przy dobrych warunkach obecnie robi przyzwoite zdjęcia. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
xlukasz 0 Napisano 8 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 A powiedzcie mi jeszcze jak się ma do wyżej wymienionych telefonów honor 8x? Albo inaczej który z tych telefonów robi najlepsze zdjęcia: honor 10/8x/Play, zenfone 5, LG G6? Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Zapewne Honor 10 będzie robił najlepsze. Jeśli masz do wyboru tylko te wymienione wyżej to wg mnie zdecydowanie Honor w każdym praktycznie aspekcie będzie najlepsze (poza baterią). Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Dokładnie tak jak powyżej, aktualnie jakość aparatu poznasz po zdjęciach nocą lub w gorszym oświetleniu . Jakość zdjęć w dzień będzie zbliżona. Jeżeli nie chcesz wchodzić w S8 można ostatecznie rozważyć G6: aparat + szeroki kąt też spisują się dobrze i jakośc zdjęć jest na dobrym poziomie. Cytuj Link to post Share on other sites
xlukasz 0 Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Witam ponownie, żonie zakupiłem S8 więc ten temat zamykamy. Teraz zostałem ja, w Playu jest LG G6 za 1140zl czy w tych pieniądzach to najlepszy wybór czy jednak dołożyć do Honora Play lub poco F1? Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Trudno jest ocenić co u Ciebie oznacza 'jeden mocno intensywny dzień' jak napisałeś w wymaganiach, ale przy moim użytkowaniu (a uważam, że wpisuje się ono w jeden mocno intensywny dzień) LG G6 nie da rady. Wg mnie dopłata do Honora Play jest zasadna w tym przypadku. Cytuj Link to post Share on other sites
xlukasz 0 Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Najlepiej aby wytrzymywał podobnie co redmi 4x. Czy Huawei Nova 3/P20 to dobre propozycję czy lepiej już nie kombinować bo nic lepszego w tych pieniążkach się nie dostanie? Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 To nie ma szans LG najmniejszych. 5 cali i HD przy baterii 4100mAh w redmi vs 5,7 cala 2k i 3300mAh w LG to jest przepaść. Tak, P20 i Huawei Nova to też ciekawe propozycje, szczególnie jak ostatnio Nova była za 1600zł nowa ze sklepu. Natomiast wymagają dopłaty, a zapewne ten Honor/Poco Ci i tak wystarczy po przesiadce z Redmi 4x. Skok jakościowy będzie aż nadto widoczny. Cytuj Link to post Share on other sites
xlukasz 0 Napisano 10 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Jeszcze jedno pytanie, mam ofertę do kupienia Honora 10 za 1100, nowego w folii, tylko mam takie pytanie, gość nie ma do niego faktury, czy wymagana jest faktura czy np. jest tak jak z xboxem, że po nr seryjnym można sprawdzić dokąd jest gwarancja i na takiej zasadzie można zgłaszać coś na gwarancję? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Chelsey 87 Napisano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Jest raczej potrzebna, ale jeśli chcesz się upewnić to zadzwoń na infolinię Honora i dopytaj. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
xlukasz 0 Napisano 13 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Jeszcze mam jedno pytanie, czy mate 10 pro byłby dobrą propozycją? W wersji 6/128 Cytuj Link to post Share on other sites
mst1622 33 Napisano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Potrzebne jest pudełko i numer IMEI Faktura nie jest konieczna (wiem bo pytałem na infolinii) Cytuj Link to post Share on other sites
xlukasz 0 Napisano 13 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Tamto już nieaktualne, ponieważ rozmawiałem z serwisem huaweia, na fb z oficjalną stroną huaweia i Honora i każdy mówił coś innego, dlatego odpuściłem. Teraz potrzebuje opinii na temat mate 10 pro czy do moich potrzeb się sprawdzi, z góry dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Oczywiście,że Mate 10 Pro to dobra propozycja.Ma bdb baterię i aparat,ekran OLED,no i 6GB RAM Cytuj Link to post Share on other sites
Baronik 15 Napisano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 Ale Mate 10 Pro to chyba nie kupisz w tej cenie, chyba że używany. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts