under555 10 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Witajcie, jestem zielony w temacie TV i dlatego drążę temat jak tylko mogę., Chodzi mi urządzenie,które podepnę do TV 4k HDR i będzie pełniło dwie funkcje 1. Streamingi... na pewniaka zawsze mi zadziała Netflix, Showmax i miliony inny IPLii czyli albo Android albo Windows. Ma być szybko i stabilnie - czego nie dają wbudowaneg smart TV. Ma być to aktualizowane i wspierane bo słyszałem o przypadkach gdzie z dnia na dzień jakaś aplikacja wymagała po aktualizacji android w wersji X(nie pamiętam numerków) a TV miał jeszcze przez 3 miesiące starszego androida i ta aplikacja po prostu nie działała. Moim zdaniem idealnie tutaj podejdzie Nvidia Shield TV 2017, Mam rację? 2. Druga sprawa... ta trudniejsza Pliki hevc x265 czyli ripy BR HDR10Bitów ultra hd ważące czasem nawet 80GB. Jak takie coś odpalać na TV w pełnej jakosci ? a) na Nvidia Shield czyli androidzie - ponoć kodi nie ma sensu bo wychodzi z tego w praktyce full hd- prawda? - mxplayere i inne vlc nie znam szczegółów ale ponoć nie da rady + jakieś problemy z zew. pamięciami ma shield ponoć z ntfhs chyba wiec plik jedn ok 80GB nie da rady być odczytany - Plex... jak ma się komputera (a ja od dwóch tygodni mam i5 8600k + 16 GB RAM + Windows 10 + GTX 1080Ti) - i tym sposobem ponoć WSZYSTKO zadziała bez problemu : to prawda? b) urządzenia HEVC typu zidoo x10 czyli coś jak shield ale nie do końca odtwarza to ponoć jakimś cudem tego typu filmy z np. Pendrive... kompletnie tego nie rozumiem bo przecież stoi to na androidzie i powinno mieć te same ograniczenia jak Shield. tam jest ponoć jakiś tryb emulowania filmu i widoczne to jest jakbyśmy BD włożyli do odtwarzacza bluray na płyty. Jak to z tym jest w praktyce? To urządzenie jest drogie + ma jeden minus moim zdaniem = nie jest tak wspierane jak Nvidia Shield Shield ma androida a będą kolejne czyli netflix będzie działał wiecznie + ma stosunkowo mocne podzespoły Ten zidoo ma androida 6 + cisza o aktualizacjach + chyba słabsze podzespoły (o dziwo; chociażby mniej RAMu) Jak to ogarnąć? jak Wy ten temat przeskoczyliście u siebie? Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Ja przestałem oglądać filmy Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1683 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 (edytowane) Chcesz mieć super hiper jakość, a szukasz tv do 2500zł w innym temacie. To trochę nie tędy droga. Np hdr zbyt dobrego to tam nie będzie, o 100hz też zapomnij. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
under555 10 Napisano 6 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Wiesz co... jedno z drugim niewiele ma wspólnego jakub1t... Nienawidzę mikroprzycięć czy wolnego sprzętu więc pomimo,że TV szukam do 2500zł (i niestety ale faktycznie nie będzie ani kozak HDR ani 100Hz) to z drugiej strony chcę boxa pod TV mieć,który będzie bardzo dobry i szybki. Ten TV do 2500zł kupuję bo po prostu za rok czy max 1.5 zmienię go na 55cali OLEDa (bo to jedyna słuszna technologia) a box dalej mi zostanie. Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 To czemu odrazu nie kupisz OLEDa? Cytuj Link to post Share on other sites
under555 10 Napisano 7 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Kwestia kasy wystrzeliłęm się na inne projekty a mojego obecnego starocia 32 cale znieść nie mogę wyczerpałem wszelkiie moje limity na zakupy elektroniki a nie chcę zabezpieczeń finansowych ruszać Za oleda używkę to 4.5k trzeba dać a za nówkę z 6k z sensem , bywa taniej na promocjach Z tym, czego teraz szukam wyrobię się w połowie tej kwoty. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts