drathir 4 Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Hej Potrzebuję waszej pomocy i rady - kończę kupować komponenty do złożenia komputera i w części rozsądek przeważył nad estetyką - chciałbym aby stylistyka/kolorystyka oscylowała w kolorach białym z dodatkami koloru czarnego. Kupiłem obudowę NZXT H700i White ale - jako że nie znalazłem sensownej płyty x470 w kolorze białym (wspomniany rozsądek > estetyka) - kupiłem Crosshair VII hero (wifi). Tutaj moje pytanie - poradzicie jakąś okleinę (w kolorze białym) pokroju samochodowej carbon foil BEZ PATTERNU do oklejenia elementów płyty / części obudowy / ssdków / wyciętej plexi? EDIT - folia bez patternu Edytowane 3 Grudnia 2018 przez drathir Cytuj Link to post Share on other sites
Zawisz 168 Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Zwykła folia M3 do oklejania samochodów świetnie się spisuje. Ewentualnie bardziej skomplikowane kształty możesz potraktować plastidipem - jest to guma w spreju, którą prosto usunąć jak coś nie wyjdzie lub gdy Ci się znudzi. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez Zawisz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drathir 4 Napisano 3 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Zwykła folia M3 do oklejania samochodów świetnie się spisuje. Ewentualnie bardziej skomplikowane kształty możesz potraktować plastidipem - jest to guma w spreju, którą prosto usunąć jak coś nie wyjdzie lub gdy Ci się znudzi. Dzięki, jeśli nie ma żadnego patternu - poszukam jej i sprawdzę jak cenowo wychodzi (3m się ceni), ew będę szukał dalej czegoś taniego (raczej temperatura nie będzie w żadnej (tania/droga) prowadziła do odklejania się), Plastidip mam (udało mi się dorwać oryginalny) - będę Nagę "malował" ale płyty nie chciałbym tym traktować (widziałem przeróbki (fajna sprawa bo teoretycznie nie powoduje znacznego wzrostu temperatury) ale zawsze może trochę zostać, a nie chcę później użerać się z producentem jak ew padnie płyta (mała szansa ale jednak) albo moczyć jej w izopropanolu bądź jakimś rozpuszczalniku) Cytuj Link to post Share on other sites
Kolo91 17 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Czy ktoś już próbował okleić piwnice taką folią? https://allegro.pl/folia-czarna-matowa-mat-termoplastyczna-152x50-cm-i5139575222.html Cytuj Link to post Share on other sites
Zawisz 168 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Folie 3M są drogie, ale warte wydanej na nie kasy, ponieważ pracuje się na nich znacznie lepiej niż na tanim badziewiu. Weź sobie jeszcze suszarkę do podgrzewania i kształtowania folii. Tak wygląda dysk SSD, który jakiś czas temu oklejałem folią 3M: Cytuj Link to post Share on other sites
Kolo91 17 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 A czy możesz polecić gdzie kupię oryginalną folie 3M? Cytuj Link to post Share on other sites
Zawisz 168 Napisano 4 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Ja kupiłem w sklepie samochodowym - grosze za to dałem, bo sprzedawali przede wszystkim na metry i wziąłem odpadki, które im zostały i normalnie wywaliliby to na śmietnik. Dla mnie kawałki 20x20cm były idealnie, dla nich średnio użyteczne. Na allegro jest masa różnych folii, ale ciężko mi ocenić co jest oryginalną folią 3M, a co tylko udaje folie 3M. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts